Nabeschouwing AZ - Antwerp (1-1) || Europa League 2019/2020

Donderdag 22 augustus 2019 - 20:30 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt AZ het donderdag 22 augustus 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Antwerp. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste in Enschede.

Via de AZ - Antwerp live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - Antwerp (1-1)

De Europa League 2019/2020 wedstrijd tussen AZ en Antwerp geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door D. Batubinsika, waarmee Antwerp met 0-1 de leiding nam. In de 73e minuut kreeg A. Buta van Antwerp voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Antwerp de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte M. Boadu namens AZ in de 82e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE AZ - Antwerp 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - Antwerp teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Koopmeiners AZ
38' Doelpunt Antwerp Doelpunt D. Batubinsika met assist van D. Mbokani Antwerp 0-1
47' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor A. Buta Antwerp
49' Gele kaart AZ Gele kaart voor C. Stengs AZ
60' Wissel AZ Wissel A. Gudmundsson voor T. Ouwejan AZ
63' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor D. Mbokani Antwerp
66' Wissel Antwerp Wissel G. Hairemans voor I. Rodrigues Antwerp
68' Wissel AZ Wissel Y. Sugawara voor P. Hatzidiakos AZ
73' Tweede gele kaart Antwerp Tweede gele kaart voor A. Buta Antwerp
75' Wissel Antwerp Wissel D. Arslanagic voor L. Refaelov Antwerp
76' Wissel AZ Wissel B. Johnsen voor J. Svensson AZ
82' Doelpunt AZ Doelpunt M. Boadu met assist van O. Idrissi AZ 1-1
85' Gele kaart AZ Gele kaart voor R. Vlaar AZ
87' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor S. Bolat Antwerp
93' Gele kaart AZ Gele kaart voor O. Idrissi AZ
93' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor D. Lamkel Ze Antwerp
94' Wissel Antwerp Wissel A. De Sart voor D. Lamkel Ze Antwerp
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - Antwerp
Opstellingen AZ - Antwerp
De opstellingen van AZ en Antwerp zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Antwerp zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.