Nabeschouwing Basel - APOEL (1-0) || Europa League 2019/2020

Donderdag 27 februari 2020 - 18:55 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt Basel het donderdag 27 februari 2020 om 18:55 uur in eigen huis op tegen APOEL. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Jakob-Park in Basel.

Via de Basel - APOEL live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Basel - APOEL (1-0)

Het Europa League duel tussen Basel en APOEL is onder leiding van scheidsrechter Pavel Kralovec geëindigd in een 1-0 overwinning voor Basel. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 38 minuten. F. Frei maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Basel vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. APOEL kreeg via T. De Vincenti in de 74e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Pavel Kralovec de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Basel.

LIVE Basel - APOEL 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Basel - APOEL teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart APOEL Gele kaart voor U. Matic APOEL
32' Wissel Basel Wissel Arthur voor K. Ademi Basel
38' Penalty Basel Penalty F. Frei Basel 1-0
46' Wissel Basel Wissel E. Zhegrova voor R. Petretta Basel
46' Wissel APOEL Wissel T. De Vincenti voor A. Jakolis APOEL
55' Gele kaart APOEL Gele kaart voor M. Jensen APOEL
61' Wissel APOEL Wissel G. Efrem voor E. Aloneftis APOEL
63' Gele kaart APOEL Gele kaart voor G. Efrem APOEL
70' Wissel APOEL Wissel A. Pavlovic voor M. Al-Tamari APOEL
70' Wissel Basel Wissel Ramires voor F. Frei Basel
74' Penalty gemist APOEL Penalty gemist T. De Vincenti APOEL
76' Gele kaart APOEL Gele kaart voor P. Vouros APOEL
81' Gele kaart Basel Gele kaart voor E. Isufi Basel
86' Gele kaart APOEL Gele kaart voor T. De Vincenti APOEL
Video hoogtepunten en samenvatting Basel - APOEL
Opstellingen Basel - APOEL
De opstellingen van Basel en APOEL zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Basel gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en APOEL zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Basel - APOEL

Basel en APOEL spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pavel Kralovec en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Basel en APOEL in de Europa League vond plaats op 20 februari 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Basel. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Basel favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl APOEL slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.