Nabeschouwing Basel - Getafe (2-1) || Europa League 2019/2020

Donderdag 7 november 2019 - 18:55 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt Basel het donderdag 7 november 2019 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Getafe. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Jakob-Park in Basel.

Via de Basel - Getafe live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Basel - Getafe (2-1)

Het Europa League duel tussen Basel en Getafe is onder leiding van scheidsrechter Sergiy Boyko geëindigd in een 2-1 overwinning voor Basel. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Arthur, waarmee Basel met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van J. Mata in de 45e minuut zorgde er even later voor dat Getafe weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 60e minuut zette F. Frei zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Basel de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sergiy Boyko, waardoor Basel een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Basel - Getafe 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Basel - Getafe teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Basel Doelpunt Arthur met assist van F. Frei Basel 1-0
17' Gele kaart Getafe Gele kaart voor Enric Getafe
38' Gele kaart Basel Gele kaart voor T. Xhaka Basel
44' Gele kaart Basel Gele kaart voor B. Riveros Basel
45' Penalty Getafe Penalty J. Mata Getafe 1-1
60' Doelpunt Basel Doelpunt F. Frei met assist van S. Widmer Basel 2-1
64' Wissel Basel Wissel S. Campo voor T. Xhaka Basel
67' Wissel Getafe Wissel A. Nyom voor D. Timor Getafe
68' Wissel Getafe Wissel Kenedy voor H. Duro Getafe
73' Wissel Basel Wissel K. Ademi voor Arthur Basel
79' Wissel Getafe Wissel Angel voor F. Fajr Getafe
88' Wissel Basel Wissel A. Pululu voor E. Zhegrova Basel
Video hoogtepunten en samenvatting Basel - Getafe
Opstellingen Basel - Getafe
De opstellingen van Basel en Getafe zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Basel gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Getafe zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Basel - Getafe

Basel en Getafe spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sergiy Boyko en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Basel en Getafe in de Europa League vond plaats op 24 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Basel. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Basel favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Getafe slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Basel 1
Winst Getafe 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Basel op een 1e positie staat, terwijl we Getafe terugvinden op de 2e plaats.