Nabeschouwing Espanyol - Luzern (3-0) || Europa League 2019/2020

Donderdag 15 augustus 2019 - 21:00 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt Espanyol het donderdag 15 augustus 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Luzern. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Luzern live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Luzern (3-0)

Het Europa League duel tussen Espanyol en Luzern is onder leiding van scheidsrechter Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa geëindigd in een 3-0 overwinning voor Espanyol. Na 45 minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Espanyol kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Wu Lei. Espanyol vergrootte in de 27e minuut de voorsprong nadat het via een goal van V. Campuzano op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut volgde een derde treffer van Espanyol, waarmee V. Campuzano zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Na rust nam wat Espanyol gas terug. Hierdoor zou er in de tweede helft door beide ploegen uiteindelijk niet meer gescoord zou worden, ondanks een aantal kansen aan beide zijden.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa, waardoor Espanyol een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Espanyol - Luzern 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Luzern teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Espanyol Doelpunt Wu Lei met assist van M. Vargas Espanyol 1-0
27' Doelpunt Espanyol Doelpunt V. Campuzano met assist van M. Vargas Espanyol 2-0
33' Gele kaart Luzern Gele kaart voor R. Arnold Luzern
38' Doelpunt Espanyol Doelpunt V. Campuzano met assist van E. Granero Espanyol 3-0
52' Wissel Espanyol Wissel P. Lozano voor S. Darder Espanyol
56' Wissel Espanyol Wissel N. Ribaudo voor M. Vargas Espanyol
56' Wissel Espanyol Wissel J. Puado voor E. Granero Espanyol
62' Wissel Luzern Wissel P. Schurpf voor B. Eleke Luzern
65' Wissel Luzern Wissel S. Sidler voor I. Ndiaye Luzern
74' Wissel Luzern Wissel S. Demhasaj voor C. Schwegler Luzern
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Luzern
Opstellingen Espanyol - Luzern
De opstellingen van Espanyol en Luzern zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Luzern zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Thomas Häberli
Voorbeschouwing Espanyol - Luzern

Espanyol en Luzern spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manuel Jorge Neves Moreira de Sousa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Luzern in de Europa League vond plaats op 8 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Espanyol. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Espanyol favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Luzern slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.