Nabeschouwing Espanyol - Wolverhampton Wanderers (3-2) || Europa League 2019/2020

Donderdag 27 februari 2020 - 18:55 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt Espanyol het donderdag 27 februari 2020 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Wolverhampton Wanderers. De wedstrijd wordt gespeeld in RCDE Stadium in Cornella de Llobregat.

Via de Espanyol - Wolverhampton Wanderers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Espanyol - Wolverhampton Wanderers (3-2)

Het Europa League duel tussen Espanyol en Wolverhampton Wanderers is onder leiding van scheidsrechter Marco Guida geëindigd in een 3-2 overwinning voor Espanyol. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door J. Calleri, waarmee Espanyol met 1-0 de leiding nam. Wolverhampton Wanderers kwam in de 22e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Traore, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Espanyol vervolgens op 2-1. Het was J. Calleri die vanaf 11 meter wist te scoren in de 57e minuut.

Na 79 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Doherty de 2-2 maakte voor Wolverhampton Wanderers. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Espanyol dat in de 91e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat J. Calleri de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Marco Guida bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Espanyol.

LIVE Espanyol - Wolverhampton Wanderers 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Espanyol - Wolverhampton Wanderers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor A. Traore Wolverhampton Wanderers
16' Doelpunt Espanyol Doelpunt J. Calleri met assist van A. Pedrosa Espanyol 1-0
22' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt A. Traore Wolverhampton Wanderers 1-1
40' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor V. Sanchez Espanyol
57' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor M. Kilman Wolverhampton Wanderers
57' Penalty Espanyol Penalty J. Calleri Espanyol 2-1
58' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel R. Saiss voor R. Vinagre Wolverhampton Wanderers
61' Wissel Espanyol Wissel P. Lozano voor V. Sanchez Espanyol
63' Gele kaart Wolverhampton Wanderers Gele kaart voor M. Gibbs-White Wolverhampton Wanderers
64' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel P. Neto voor M. Gibbs-White Wolverhampton Wanderers
66' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor M. Vargas Espanyol
66' Gele kaart Espanyol Gele kaart voor J. Calleri Espanyol
67' Wissel Espanyol Wissel Wu Lei voor S. Darder Espanyol
74' Wissel Espanyol Wissel Pipa voor O. Melendo Espanyol
78' Wissel Wolverhampton Wanderers Wissel R. Jimenez voor B. Jordao Wolverhampton Wanderers
79' Doelpunt Wolverhampton Wanderers Doelpunt M. Doherty met assist van D. Podence Wolverhampton Wanderers 2-2
91' Doelpunt Espanyol Doelpunt J. Calleri met assist van Pipa Espanyol 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Espanyol - Wolverhampton Wanderers
Opstellingen Espanyol - Wolverhampton Wanderers
De opstellingen van Espanyol en Wolverhampton Wanderers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Espanyol gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Wolverhampton Wanderers zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Nuno Herlander Simões Espírito Santo
Voorbeschouwing Espanyol - Wolverhampton Wanderers

Espanyol en Wolverhampton Wanderers spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Guida en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Espanyol en Wolverhampton Wanderers in de Europa League vond plaats op 20 februari 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wolverhampton Wanderers. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Wolverhampton Wanderers favoriet. 1 keer wist de ploeg van Espanyol te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Espanyol. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.