Nabeschouwing Gent - Roma (1-1) || Europa League 2019/2020

Donderdag 27 februari 2020 - 18:55 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt Gent het donderdag 27 februari 2020 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Roma (1-1)

De Europa League 2019/2020 wedstrijd tussen Gent en Roma geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door J. David, waarmee Gent met 1-0 de leiding nam. Roma kwam na 29 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van J. Kluivert, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Gent - Roma 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt Gent Doelpunt J. David met assist van R. Bezus Gent 1-0
28' Gele kaart Gent Gele kaart voor R. Bezus Gent
29' Doelpunt Roma Doelpunt J. Kluivert met assist van H. Mkhitaryan Roma 1-1
42' Gele kaart Roma Gele kaart voor J. Veretout Roma
50' Gele kaart Gent Gele kaart voor L. Depoitre Gent
62' Gele kaart Roma Gele kaart voor L. Spinazzola Roma
66' Wissel Gent Wissel G. Chakvetadze voor R. Bezus Gent
66' Wissel Gent Wissel G. Kvilitaia voor L. Depoitre Gent
67' Wissel Roma Wissel D. Santon voor L. Spinazzola Roma
79' Wissel Roma Wissel F. Fazio voor J. Veretout Roma
80' Wissel Gent Wissel A. Niangbo voor I. Plastun Gent
83' Wissel Roma Wissel G. Villar del Fraile voor C. Perez Roma
83' Gele kaart Gent Gele kaart voor S. Kums Gent
93' Gele kaart Gent Gele kaart voor M. Mohammadi Gent
95' Gele kaart Gent Gele kaart voor V. Odjidja-Ofoe Gent
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Roma
Opstellingen Gent - Roma
De opstellingen van Gent en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Roma zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Jess Thorup
Coach Paulo Alexandre Rodrigues Fonseca
Voorbeschouwing Gent - Roma

Gent en Roma spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Roma in de Europa League vond plaats op 20 februari 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 3 keer wist de ploeg van Gent te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Gent. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.