Nabeschouwing PSV - Sporting CP (3-2) || Europa League 2019/2020

Donderdag 19 september 2019 - 18:55 uur

In de Europa League 2019/2020 neemt PSV het donderdag 19 september 2019 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Sporting CP (3-2)

Het Europa League duel tussen PSV en Sporting CP is onder leiding van scheidsrechter Ivan Kružliak geëindigd in een 3-2 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door D. Malen, waarmee PSV met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van S. Coates zorgde ervoor dat PSV op 2-0 kwam te staan in de 25e minuut. Door een benutte penalty kwam Sporting CP vervolgens op 2-1. Het was B. Fernandes die vanaf 11 meter wist te scoren in de 38e minuut.

Na 48 minuten werd de voorsprong voor PSV vergroot nadat T. Baumgartl de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Sporting CP dat in de 82e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat P. Mendes de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ivan Kružliak en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van PSV.

LIVE PSV - Sporting CP 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart PSV Gele kaart voor P. Rosario PSV
19' Doelpunt PSV Doelpunt D. Malen met assist van M. Ihattaren PSV 1-0
25' Eigen doelpunt PSV Eigen doelpunt S. Coates Bruma PSV 2-0
30' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor I. Doumbia Sporting CP
38' Penalty Sporting CP Penalty B. Fernandes Sporting CP 2-1
44' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor M. Acuna Sporting CP
48' Doelpunt PSV Doelpunt T. Baumgartl PSV 3-1
53' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor B. Fernandes Sporting CP
64' Wissel PSV Wissel C. Gakpo voor M. Ihattaren PSV
64' Wissel Sporting CP Wissel J. Cabral voor L. Vietto Sporting CP
78' Wissel PSV Wissel R. Doan voor Bruma PSV
81' Wissel Sporting CP Wissel P. Mendes voor M. Luis Sporting CP
82' Doelpunt Sporting CP Doelpunt P. Mendes met assist van Y. Bolasie Sporting CP 3-2
84' Wissel PSV Wissel M. Sadilek voor D. Malen PSV
85' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Neto Sporting CP
91' Wissel Sporting CP Wissel R. Camacho voor Wendel Sporting CP
94' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor J. Cabral Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Sporting CP
Opstellingen PSV - Sporting CP
De opstellingen van PSV en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing PSV - Sporting CP

PSV en Sporting CP spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ivan Kružliak en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Europa League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat PSV en Sporting CP elkaar treffen in de Europa League.