Nabeschouwing Ajax - Roma (1-2) || Europa League 2020/2021

Donderdag 8 april 2021 - 21:00 uur

In de Europa League 2020/2021 neemt Ajax het donderdag 8 april 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Roma (1-2)

Het Europa League duel tussen Ajax en Roma is onder leiding van scheidsrechter Sergey Karasev geëindigd in een 1-2 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 39e minuut door D. Klaassen, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax kreeg via D. Tadic in de 53e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Sergey Karasev de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte L. Pellegrini namens Roma in de 57e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat Ibanez namens Roma in de 87e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sergey Karasev, waardoor Roma een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Ajax - Roma 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Wissel Roma Wissel R. Calafiori voor L. Spinazzola Roma
39' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Klaassen met assist van D. Tadic Ajax 1-0
53' Penalty gemist Ajax Penalty gemist D. Tadic Ajax
57' Doelpunt Roma Doelpunt L. Pellegrini Roma 1-1
64' Wissel Ajax Wissel B. Brobbey voor D. Neres Ajax
71' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Rensch Ajax
76' Wissel Roma Wissel B. Mayoral voor E. Dzeko Roma
77' Wissel Roma Wissel G. Villar voor J. Veretout Roma
78' Gele kaart Roma Gele kaart voor B. Peres Roma
79' Wissel Ajax Wissel S. Klaiber voor D. Rensch Ajax
86' Gele kaart Ajax Gele kaart voor L. Martinez Ajax
87' Doelpunt Roma Doelpunt Ibanez Roma 1-2
88' Wissel Ajax Wissel O. Idrissi voor Antony Ajax
89' Wissel Roma Wissel C. Perez voor Pedro Roma
90' Gele kaart Roma Gele kaart voor B. Cristante Roma
94' Gele kaart Roma Gele kaart voor R. Calafiori Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Roma
Opstellingen Ajax - Roma
De opstellingen van Ajax en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Roma zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Ajax - Roma

Ajax en Roma spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sergey Karasev en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Ajax en Roma elkaar treffen in de Europa League.