Nabeschouwing Benfica - Arsenal (1-1) || Europa League 2020/2021

Donderdag 18 februari 2021 - 21:00 uur

In de Europa League 2020/2021 neemt Benfica het donderdag 18 februari 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Benfica - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Arsenal (1-1)

De Europa League 2020/2021 wedstrijd tussen Benfica en Arsenal geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 57 minuten. B. Saka maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Benfica vanaf 11 meter op een 1-1 voorsprong. In de 63e minuut was het Arsenal dat via K. Tierney dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Cüneyt Çakιr.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor uiteindelijk een bescheiden 1-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Benfica - Arsenal 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Benfica Wissel R. Silva voor G. Waldschmidt Benfica
55' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor Pizzi Arsenal 1-0
57' Penalty Benfica Penalty B. Saka C. Soares Benfica 1-1
63' Doelpunt Arsenal Doelpunt K. Tierney met assist van C. Soares Arsenal
63' Wissel Arsenal Wissel H. Seferovic voor D. Nunez Arsenal
63' Wissel Benfica Wissel Everton voor Pizzi Benfica
77' Wissel Benfica Wissel N. Pepe voor P. Aubameyang Benfica
77' Wissel Arsenal Wissel Martinelli voor E. Smith Rowe Arsenal
77' Wissel Arsenal Wissel Gabriel voor A. Taarabt Arsenal
85' Wissel Benfica Wissel Chiquinho voor Lucas Verissimo Benfica
90' Wissel Benfica Wissel M. Elneny voor D. Ceballos Benfica
90' Wissel Arsenal Wissel Willian voor M. Odegaard Arsenal
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Arsenal
Opstellingen Benfica - Arsenal
De opstellingen van Benfica en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Arsenal

Benfica en Arsenal spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Cüneyt Çakιr en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Benfica en Arsenal elkaar treffen in de Europa League.