Nabeschouwing Benfica - Standard Luik (3-0) || Europa League 2020/2021

Donderdag 29 oktober 2020 - 21:00 uur

In de Europa League 2020/2021 neemt Benfica het donderdag 29 oktober 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Standard Luik (3-0)

Het Europa League duel tussen Benfica en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 3-0 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 49 minuten. Pizzi maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Benfica vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 66e minuut mocht er opnieuw een penalty genomen worden. Dit keer was het G. Waldschmidt van Benfica die achter de bal ging staan en raak schoot voor de 2-0. In de 76e minuut volgde een derde treffer van Benfica, waarmee Pizzi zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter François Letexier, waardoor Benfica een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Benfica - Standard Luik 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

43' Gele kaart Benfica Gele kaart voor D. Goncalves Benfica
46' Wissel Benfica Wissel R. Silva voor Pedrinho Benfica
49' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor A. Bodart Standard Liège
49' Penalty Benfica Penalty Pizzi Benfica 1-0
65' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor C. Fai Standard Liège
66' Penalty Benfica Penalty G. Waldschmidt Benfica 2-0
68' Wissel Benfica Wissel A. Taarabt voor G. Waldschmidt Benfica
70' Wissel Standard Liège Wissel A. Boljevic voor O. Oulare Standard Liège
72' Wissel Benfica Wissel J. Weigl voor Gabriel Benfica
72' Wissel Benfica Wissel H. Seferovic voor D. Nunez Benfica
75' Wissel Standard Liège Wissel J. Gonzalez voor G. Cimirot Standard Liège
75' Wissel Standard Liège Wissel K. Laifis voor Z. Vanheusden Standard Liège
76' Doelpunt Benfica Doelpunt Pizzi Benfica 3-0
79' Wissel Benfica Wissel G. Ramos voor Pizzi Benfica
80' Wissel Standard Liège Wissel F. Avenatti voor S. Amallah Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Standard Luik
Opstellingen Benfica - Standard Luik
De opstellingen van Benfica en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - Standard Luik

Benfica en Standard Luik spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Benfica en Standard Luik elkaar treffen in de Europa League.

Winst Benfica 0
Winst Standard Luik 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 1e positie staat, terwijl we Standard Luik terugvinden op de 4e plaats.