Nabeschouwing Roma - Shakhtar Donetsk (3-0) || Europa League 2020/2021

Donderdag 11 maart 2021 - 21:00 uur

In de Europa League 2020/2021 neemt Roma het donderdag 11 maart 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Shakhtar Donetsk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Shakhtar Donetsk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Shakhtar Donetsk (3-0)

Het Europa League duel tussen Roma en Shakhtar Donetsk is onder leiding van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias geëindigd in een 3-0 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door L. Pellegrini, waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Roma vergrootte in de 73e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. El Shaarawy op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 77e minuut volgde een derde treffer van Roma, waarmee G. Mancini zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias, waardoor Roma een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Roma - Shakhtar Donetsk 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Shakhtar Donetsk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Roma Doelpunt L. Pellegrini met assist van Pedro Roma 1-0
35' Wissel Roma Wissel B. Mayoral voor H. Mkhitaryan Roma
55' Gele kaart Roma Gele kaart voor M. Kumbulla Roma
58' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Alan Patrick Shakhtar Donetsk
62' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor Pedro Roma
73' Doelpunt Roma Doelpunt S. El Shaarawy met assist van B. Mayoral Roma 2-0
74' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Maycon Shakhtar Donetsk
75' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor Taison Shakhtar Donetsk
76' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel Dentinho voor J. Moraes Shakhtar Donetsk
77' Doelpunt Roma Doelpunt G. Mancini met assist van B. Cristante Roma 3-0
78' Wissel Roma Wissel C. Perez voor L. Pellegrini Roma
79' Wissel Roma Wissel B. Peres voor L. Spinazzola Roma
79' Wissel Roma Wissel Ibanez voor A. Diawara Roma
79' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel H. Sudakov voor Taison Shakhtar Donetsk
79' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel M. Solomon voor Alan Patrick Shakhtar Donetsk
83' Gele kaart Roma Gele kaart voor G. Mancini Roma
87' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel E. Konoplyanka voor Tete Shakhtar Donetsk
87' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel M. Antonio voor Marlos Shakhtar Donetsk
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Shakhtar Donetsk
Opstellingen Roma - Shakhtar Donetsk
De opstellingen van Roma en Shakhtar Donetsk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Shakhtar Donetsk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Shakhtar Donetsk

Roma en Shakhtar Donetsk spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Artur Manuel Ribeiro Soares Dias en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Roma en Shakhtar Donetsk elkaar treffen in de Europa League.