Nabeschouwing Anorthosis - Rapid Wien (2-1) || Europa League 2021/2022

Donderdag 12 augustus 2021 - 19:00 uur

In de Europa League 2021/2022 neemt Anorthosis het donderdag 12 augustus 2021 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Rapid Wien. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Antonis Papadopoulos in Larnaca.

Via de Anorthosis - Rapid Wien live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Anorthosis - Rapid Wien (2-1)

Het Europa League duel tussen Anorthosis en Rapid Wien is onder leiding van scheidsrechter Aleksandar Stavrev geëindigd in een 2-1 overwinning voor Anorthosis. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door K. Lafferty, waarmee Anorthosis met 1-0 de leiding nam. Rapid Vienna kwam in de 64e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van E. Kara, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 88e minuut zette O. Rousias zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Anorthosis de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Aleksandar Stavrev, waardoor Anorthosis een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Anorthosis - Rapid Wien 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Anorthosis - Rapid Wien teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor M. Hofmann Rapid Vienna
21' Gele kaart Anorthosis Gele kaart voor J. Husbauer Anorthosis
32' Gele kaart Anorthosis Gele kaart voor L. Christodoulopoulos Anorthosis
46' Doelpunt Anorthosis Doelpunt K. Lafferty met assist van K. Artymatas Anorthosis 1-0
46' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor L. Greiml Rapid Vienna
50' Gele kaart Anorthosis Gele kaart voor S. Risvanis Anorthosis
55' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor R. Ljubicic Rapid Vienna
58' Gele kaart Anorthosis Gele kaart voor K. Artymatas Anorthosis
60' Wissel Rapid Vienna Wissel L. Schuster voor R. Ljubicic Rapid Vienna
61' Wissel Rapid Vienna Wissel K. Wimmer voor T. Schick Rapid Vienna
63' Gele kaart Anorthosis Gele kaart voor K. Lafferty Anorthosis
64' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt E. Kara met assist van T. Fountas Rapid Vienna 1-1
65' Wissel Anorthosis Wissel O. Rousias voor K. Lafferty Anorthosis
65' Wissel Anorthosis Wissel D. Christofi voor M. Deletic Anorthosis
68' Wissel Rapid Vienna Wissel C. Knasmullner voor M. Grull Rapid Vienna
71' Wissel Anorthosis Wissel C. Eloundou voor J. Husbauer Anorthosis
76' Wissel Anorthosis Wissel A. Chrysostomou voor D. Popovic Anorthosis
76' Wissel Anorthosis Wissel M. Ioannou voor L. Christodoulopoulos Anorthosis
79' Wissel Rapid Vienna Wissel K. Kitagawa voor E. Kara Rapid Vienna
79' Wissel Rapid Vienna Wissel L. Sulzbacher voor K. Arase Rapid Vienna
88' Doelpunt Anorthosis Doelpunt O. Rousias met assist van C. Eloundou Anorthosis 2-1
89' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor L. Schuster Rapid Vienna
93' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor R. Strebinger Rapid Vienna
Video hoogtepunten en samenvatting Anorthosis - Rapid Wien
Opstellingen Anorthosis - Rapid Wien
De opstellingen van Anorthosis en Rapid Wien zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Anorthosis gaat aantreden in een 3-5-1-1 formatie en Rapid Wien zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Dietmar Didi Kühbauer
Voorbeschouwing Anorthosis - Rapid Wien

Anorthosis en Rapid Wien spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Aleksandar Stavrev en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Anorthosis en Rapid Wien in de Europa League vond plaats op 5 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rapid Wien. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Rapid Wien favoriet. 1 keer wist de ploeg van Anorthosis te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Anorthosis. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.