Nabeschouwing Sturm Graz - PSV (1-4) || Europa League 2021/2022

Donderdag 30 september 2021 - 18:45 uur

In de Europa League 2021/2022 neemt Sturm Graz het donderdag 30 september 2021 om 18:45 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in Merkur Arena in Graz.

Via de Sturm Graz - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sturm Graz - PSV (1-4)

Het Europa League duel tussen Sturm Graz en PSV is onder leiding van scheidsrechter Evgen Aranovskiy geëindigd in een 1-4 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door I. Sangare, waarmee PSV met 0-1 de leiding nam. PSV vergrootte in de 51e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Zahavi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 55e minuut wist Sturm Graz de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via J. Gorenc Stankovic.

Na 74 minuten werd de voorsprong voor PSV vergroot nadat P. Max de 1-3 wist te scoren. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 78e minuut wist Y. Vertessen namens PSV de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4. Na 89 minuten kon I. Sangare van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat PSV het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Evgen Aranovskiy bij een 1-4 eindstand in het voordeel van PSV.

LIVE Sturm Graz - PSV 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sturm Graz - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart Sturm Graz Gele kaart voor O. Kiteishvili Sturm Graz
32' Doelpunt PSV Doelpunt I. Sangare met assist van M. van Ginkel PSV 0-1
46' Wissel Sturm Graz Wissel A. Kuen voor I. Ljubic Sturm Graz
47' Gele kaart Sturm Graz Gele kaart voor J. Gazibegovic Sturm Graz
50' Gele kaart PSV Gele kaart voor O. Boscagli PSV
51' Doelpunt PSV Doelpunt E. Zahavi met assist van M. Gotze PSV 0-2
55' Doelpunt Sturm Graz Doelpunt J. Gorenc Stankovic met assist van J. Jantscher Sturm Graz 1-2
57' Gele kaart PSV Gele kaart voor I. Sangare PSV
57' Gele kaart Sturm Graz Gele kaart voor J. Gorenc Stankovic Sturm Graz
64' Gele kaart PSV Gele kaart voor C. Gakpo PSV
65' Wissel PSV Wissel Y. Vertessen voor R. Doan PSV
65' Wissel PSV Wissel Carlos Vinicius voor E. Zahavi PSV
67' Wissel Sturm Graz Wissel M. Sarkaria voor J. Jantscher Sturm Graz
74' Doelpunt PSV Doelpunt P. Max met assist van M. Gotze PSV 1-3
77' Wissel Sturm Graz Wissel A. Niangbo voor K. Yeboah Sturm Graz
78' Doelpunt PSV Doelpunt Y. Vertessen met assist van P. Mwene PSV 1-4
81' Wissel PSV Wissel A. Obispo voor M. van Ginkel PSV
81' Wissel PSV Wissel E. Gutierrez voor M. Gotze PSV
82' Wissel Sturm Graz Wissel A. Prass voor O. Kiteishvili Sturm Graz
82' Wissel Sturm Graz Wissel C. Lang voor S. Hierlander Sturm Graz
89' Tweede gele kaart PSV Tweede gele kaart voor I. Sangare PSV
90' Wissel PSV Wissel Mauro Junior voor C. Gakpo PSV
Video hoogtepunten en samenvatting Sturm Graz - PSV
Opstellingen Sturm Graz - PSV

Voorbeschouwing Sturm Graz - PSV

Sturm Graz en PSV spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Evgen Aranovskiy en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Sturm Graz en PSV elkaar treffen in de Europa League.

Winst Sturm Graz 0
Winst PSV 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sturm Graz op een 4e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 2e plaats.