Nabeschouwing Midtjylland - Lazio (5-1) || Europa League 2022/2023

Donderdag 15 september 2022 - 18:45 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt Midtjylland het donderdag 15 september 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Lazio. De wedstrijd wordt gespeeld in MCH Arena in Herning.

Via de Midtjylland - Lazio live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Midtjylland - Lazio (5-1)

Het Europa League duel tussen Midtjylland en Lazio is onder leiding van scheidsrechter Nikola Dabanović geëindigd in een 5-1 overwinning voor Midtjylland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Paulinho, waarmee Midtjylland met 1-0 de leiding nam. Midtjylland vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Kaba op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Midtjylland vervolgens op 3-0. Het was Evander die vanaf 11 meter wist te scoren in de 52e minuut.

Na 57 minuten deed S. Milinkovic-Savic iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Lazio werd verkleind tot 3-1. Midtjylland kreeg een penalty toegewezen in de 67e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond Evander die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 3-1 tussenstand op het scorebord bleef staan. In de 67e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het G. Isaksen die namens Midtjylland het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 72e minuut was het Midtjylland dat via E. Sviatchenko de stand op 5-1 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nikola Dabanović en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van Midtjylland.

LIVE Midtjylland - Lazio 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Midtjylland - Lazio teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Midtjylland Doelpunt Paulinho met assist van Evander Midtjylland 1-0
30' Doelpunt Midtjylland Doelpunt S. Kaba met assist van A. Dreyer Midtjylland 2-0
52' Penalty Midtjylland Penalty Evander Midtjylland 3-0
52' Wissel Lazio Wissel M. Cancellieri voor Pedro Lazio
53' Wissel Lazio Wissel S. Milinkovic-Savic voor M. Vecino Lazio
53' Wissel Lazio Wissel A. Marusic voor S. Radu Lazio
55' Gele kaart Midtjylland Gele kaart voor Paulinho Midtjylland
57' Doelpunt Lazio Doelpunt S. Milinkovic-Savic met assist van C. Immobile Lazio 3-1
61' Gele kaart Midtjylland Gele kaart voor J. Lossl Midtjylland
62' Wissel Midtjylland Wissel Charles voor E. Martinez Midtjylland
62' Wissel Midtjylland Wissel P. Sisto voor A. Dreyer Midtjylland
67' Penalty gemist Midtjylland Penalty gemist Evander Midtjylland
67' Doelpunt Midtjylland Doelpunt G. Isaksen Midtjylland 4-1
69' Wissel Lazio Wissel M. Antonio voor D. Cataldi Lazio
70' Gele kaart Lazio Gele kaart voor A. Romagnoli Lazio
72' Doelpunt Midtjylland Doelpunt E. Sviatchenko met assist van Evander Midtjylland 5-1
76' Wissel Lazio Wissel L. Romero voor C. Immobile Lazio
77' Wissel Midtjylland Wissel E. Chilufya voor G. Isaksen Midtjylland
87' Wissel Midtjylland Wissel V. Byskov voor S. Kaba Midtjylland
Video hoogtepunten en samenvatting Midtjylland - Lazio
Opstellingen Midtjylland - Lazio
De opstellingen van Midtjylland en Lazio zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Midtjylland gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Lazio zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Midtjylland - Lazio

Midtjylland en Lazio spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nikola Dabanović en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Midtjylland en Lazio elkaar treffen in de Europa League.

Winst Midtjylland 0
Winst Lazio 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Midtjylland op een 3e positie staat, terwijl we Lazio terugvinden op de 1e plaats.