Nabeschouwing PSV - Arsenal (2-0) || Europa League 2022/2023

Donderdag 27 oktober 2022 - 18:45 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt PSV het donderdag 27 oktober 2022 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Arsenal. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - Arsenal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Arsenal (2-0)

Het Europa League duel tussen PSV en Arsenal is onder leiding van scheidsrechter Marco Di Bello geëindigd in een 2-0 overwinning voor PSV. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 56e minuut door J. Veerman, waarmee PSV met 1-0 de leiding nam. PSV vergrootte in de 63e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. de Jong op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor PSV.

LIVE PSV - Arsenal 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Arsenal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel PSV Wissel L. de Jong voor A. El-Ghazi PSV
56' Doelpunt PSV Doelpunt J. Veerman met assist van L. de Jong PSV 1-0
56' Wissel Arsenal Wissel T. Partey voor A. S. Lokonga Arsenal
57' Wissel Arsenal Wissel B. Saka voor M. Odegaard Arsenal
58' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor K. Tierney Arsenal
63' Doelpunt PSV Doelpunt L. de Jong met assist van C. Gakpo PSV 2-0
64' Wissel Arsenal Wissel G. Jesus voor R. Holding Arsenal
67' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor G. Martinelli Arsenal
67' Gele kaart PSV Gele kaart voor P. Mwene PSV
74' Wissel Arsenal Wissel Gabriel voor K. Tierney Arsenal
74' Wissel Arsenal Wissel B. White voor T. Tomiyasu Arsenal
79' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor G. Jesus Arsenal
80' Gele kaart PSV Gele kaart voor X. Simons PSV
80' Wissel PSV Wissel N. Madueke voor X. Simons PSV
80' Wissel PSV Wissel J. Teze voor J. Branthwaite PSV
81' Wissel PSV Wissel G. Til voor J. Veerman PSV
81' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor G. Xhaka Arsenal
84' Wissel PSV Wissel Mauro Junior voor C. Gakpo PSV
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Arsenal
Opstellingen PSV - Arsenal
De opstellingen van PSV en Arsenal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Arsenal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing PSV - Arsenal

PSV en Arsenal spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Arsenal in de Europa League vond plaats op 20 oktober 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Arsenal favoriet. 1 keer wist de ploeg van PSV te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor PSV. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst PSV 0
Winst Arsenal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 2e positie staat, terwijl we Arsenal terugvinden op de 1e plaats.