Nabeschouwing Rennes - Dynamo Kiev (2-1) || Europa League 2022/2023

Donderdag 6 oktober 2022 - 21:00 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt Rennes het donderdag 6 oktober 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Dynamo Kiev. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Dynamo Kiev live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Dynamo Kiev (2-1)

Het Europa League duel tussen Rennes en Dynamo Kiev is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 2-1 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door M. Terrier, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. Dynamo Kyiv kwam in de 33e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van V. Tsygankov, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 89e minuut zette D. Doue zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Rennes de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter José María Sánchez Martínez, waardoor Rennes een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Rennes - Dynamo Kiev 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Dynamo Kiev teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Rennes Doelpunt M. Terrier met assist van A. Gouiri Rennes 1-0
33' Doelpunt Dynamo Kyiv Doelpunt V. Tsygankov Dynamo Kyiv 1-1
64' Wissel Rennes Wissel D. Doue voor A. Gouiri Rennes
64' Wissel Rennes Wissel A. Kalimuendo voor L. Majer Rennes
79' Wissel Dynamo Kyiv Wissel V. Vanat voor V. Kabaev Dynamo Kyiv
79' Wissel Rennes Wissel M. Abline voor M. Terrier Rennes
85' Wissel Rennes Wissel A. Truffert voor B. Bourigeaud Rennes
86' Wissel Dynamo Kyiv Wissel O. Karavaev voor V. Tsygankov Dynamo Kyiv
88' Gele kaart Dynamo Kyiv Gele kaart voor I. Zabarnyi Dynamo Kyiv
89' Doelpunt Rennes Doelpunt D. Doue Rennes 2-1
92' Wissel Dynamo Kyiv Wissel K. Vivcharenko voor D. Popov Dynamo Kyiv
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Dynamo Kiev
Opstellingen Rennes - Dynamo Kiev
De opstellingen van Rennes en Dynamo Kiev zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Dynamo Kiev zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Bruno Génésio
Coach Mircea Lucescu
Voorbeschouwing Rennes - Dynamo Kiev

Rennes en Dynamo Kiev spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Dynamo Kiev in de Europa League vond plaats op 8 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Dynamo Kiev. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Dynamo Kiev favoriet. 2 keer wist de ploeg van Rennes te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Rennes. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rennes 0
Winst Dynamo Kiev 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 2e positie staat, terwijl we Dynamo Kiev terugvinden op de 4e plaats.