Nabeschouwing Roma - Ludogorets (3-1) || Europa League 2022/2023

Donderdag 3 november 2022 - 21:00 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt Roma het donderdag 3 november 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Ludogorets. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Ludogorets live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Ludogorets (3-1)

Het Europa League duel tussen Roma en Ludogorets is onder leiding van scheidsrechter Nikola Dabanović geëindigd in een 3-1 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door Rick, waarmee Ludogorets met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van L. Pellegrini in de 56e minuut zorgde er even later voor dat Roma weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 65e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het L. Pellegrini van Roma die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 2-1.

Na 85 minuten werd de voorsprong voor Roma vergroot nadat N. Zaniolo de 3-1 wist te scoren. In de 90e minuut werd O. Verdon van Ludogorets met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Roma met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Roma.

LIVE Roma - Ludogorets 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Ludogorets teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Gele kaart Ludogorets Gele kaart voor Cicinho Ludogorets
42' Doelpunt Ludogorets Doelpunt Rick Ludogorets 0-1
46' Wissel Roma Wissel B. Cristante voor R. Karsdorp Roma
46' Wissel Roma Wissel C. Volpato voor M. Camara Roma
46' Wissel Roma Wissel N. Zaniolo voor A. Belotti Roma
49' Gele kaart Roma Gele kaart voor C. Volpato Roma
56' Penalty Roma Penalty L. Pellegrini Roma 1-1
61' Wissel Roma Wissel N. Zalewski voor N. Matic Roma
62' Gele kaart Ludogorets Gele kaart voor Igor Thiago Ludogorets
64' Gele kaart Ludogorets Gele kaart voor A. Nedyalkov Ludogorets
64' Gele kaart Ludogorets Gele kaart voor J. Piotrowski Ludogorets
65' Penalty Roma Penalty L. Pellegrini Roma 2-1
71' Wissel Ludogorets Wissel K. Despodov voor B. Tekpetey Ludogorets
71' Wissel Ludogorets Wissel M. Tissera voor Igor Thiago Ludogorets
71' Wissel Ludogorets Wissel Nonato voor J. Piotrowski Ludogorets
77' VAR: Afgekeurd doelpunt G. Santana Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding G. Santana Ludogorets
79' Gele kaart Ludogorets Gele kaart voor Rick Ludogorets
80' Wissel Roma Wissel E. Bove voor C. Volpato Roma
85' Doelpunt Roma Doelpunt N. Zaniolo Roma 3-1
87' Gele kaart Roma Gele kaart voor N. Zaniolo Roma
87' Wissel Ludogorets Wissel S. Delev voor A. F. Witry Ludogorets
87' Wissel Ludogorets Wissel D. Gropper voor Cicinho Ludogorets
88' Gele kaart Roma Gele kaart voor M. Vina Roma
90' Rode kaart Ludogorets Rode kaart voor O. Verdon Ludogorets
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Ludogorets
Opstellingen Roma - Ludogorets
De opstellingen van Roma en Ludogorets zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Ludogorets zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Ludogorets

Roma en Ludogorets spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nikola Dabanović en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Ludogorets in de Europa League vond plaats op 8 september 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ludogorets. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Ludogorets favoriet. 1 keer wist de ploeg van Roma te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Roma. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Roma 0
Winst Ludogorets 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roma op een 3e positie staat, terwijl we Ludogorets terugvinden op de 2e plaats.