Nabeschouwing Union Saint-Gilloise - Malmo FF (3-2) || Europa League 2022/2023

Donderdag 15 september 2022 - 21:00 uur

In de Europa League 2022/2023 neemt Union Saint-Gilloise het donderdag 15 september 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Malmo FF. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power at Den Dreef Stadion in Heverlee.

Via de Union Saint-Gilloise - Malmo FF live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Union Saint-Gilloise - Malmo FF (3-2)

Het Europa League duel tussen Union Saint-Gilloise en Malmo FF is onder leiding van scheidsrechter Bartosz Frankowski geëindigd in een 3-2 overwinning voor Union Saint-Gilloise. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door J. Ceesay, waarmee Malmö FF met 0-1 de leiding nam. Union Saint-Gilloise kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Burgess, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 57e minuut zette I. Thelin zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Malmö FF de leiding in de wedstrijd nam.

Na 69 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat T. Teuma de 2-2 maakte voor Union Saint-Gilloise. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Union Saint-Gilloise dat in de 71e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat V. Boniface de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bartosz Frankowski en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Union Saint-Gilloise.

LIVE Union Saint-Gilloise - Malmo FF 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Union Saint-Gilloise - Malmo FF teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Malmö FF Doelpunt J. Ceesay met assist van M. Olsson Malmö FF 0-1
17' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt C. Burgess met assist van T. Teuma Union Saint-Gilloise 1-1
26' VAR: Afgekeurd doelpunt P. Ince Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel P. Ince Union Saint-Gilloise
46' Wissel Malmö FF Wissel S. Rieks voor J. Knudsen Malmö FF
53' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel S. Adingra voor D. Eckert Ayensa Union Saint-Gilloise
57' Doelpunt Malmö FF Doelpunt I. Thelin met assist van F. Beijmo Malmö FF 1-2
61' Wissel Malmö FF Wissel H. Larsson voor M. Zeidan Malmö FF
66' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel G. Nilsson voor G. Francois Union Saint-Gilloise
69' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt T. Teuma met assist van C. Burgess Union Saint-Gilloise 2-2
71' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt V. Boniface Union Saint-Gilloise 3-2
74' Wissel Malmö FF Wissel O. Toivonen voor J. Ceesay Malmö FF
80' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel J. Rodriguez voor V. Boniface Union Saint-Gilloise
88' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor S. Van Der Heyden Union Saint-Gilloise
Video hoogtepunten en samenvatting Union Saint-Gilloise - Malmo FF
Opstellingen Union Saint-Gilloise - Malmo FF
De opstellingen van Union Saint-Gilloise en Malmo FF zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Union Saint-Gilloise gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Malmo FF zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Coach Karel Geraerts
Formatie 4-1-4-1
Coach Åge Fridtjof Hareide
Voorbeschouwing Union Saint-Gilloise - Malmo FF

Union Saint-Gilloise en Malmo FF spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bartosz Frankowski en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Union Saint-Gilloise en Malmo FF elkaar treffen in de Europa League.

Winst Union Saint-Gilloise 0
Winst Malmo FF 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Union Saint-Gilloise op een 2e positie staat, terwijl we Malmo FF terugvinden op de 4e plaats.