Nabeschouwing Ajax - AEK Athene (3-1) || Europa League 2023/2024

Donderdag 14 december 2023 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Ajax het donderdag 14 december 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen AEK Athene. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - AEK Athene live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - AEK Athene (3-1)

Het Europa League duel tussen Ajax en AEK Athene is onder leiding van scheidsrechter Craig Pawson geëindigd in een 3-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Ajax kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Chuba Akpom. AEK Athens kwam in de 11e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Levi García, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 20e minuut zette Kenneth Taylor zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

Na 56 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat Chuba Akpom de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Ajax.

LIVE Ajax - AEK Athene 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - AEK Athene teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Ajax Doelpunt Chuba Akpom met assist van Kristian Hlynsson Ajax 1-0
8' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Brian Brobbey Ajax
9' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor Matías Almeyda AEK Athens
10' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Borna Sosa Ajax
11' Doelpunt AEK Athens Doelpunt Levi García met assist van Niclas Eliasson AEK Athens 1-1
15' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor Nordin Amrabat AEK Athens
20' Doelpunt Ajax Doelpunt Kenneth Taylor met assist van Jorrel Hato Ajax 2-1
35' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor Domagoj Vida AEK Athens
47' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor Harold Moukoudi AEK Athens
46' Wissel Ajax Wissel ArJany Martha voor Brian Brobbey Ajax
54' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Jorrel Hato Ajax
56' Doelpunt Ajax Doelpunt Chuba Akpom met assist van ArJany Martha Ajax 3-1
61' Wissel AEK Athens Wissel Rodolfo Pizarro voor Nordin Amrabat AEK Athens
62' Wissel Ajax Wissel Anton Gaaei voor Carlos Forbs Ajax
74' Wissel Ajax Wissel Tristan Gooijer voor Devyne Rensch Ajax
76' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Josip Sutalo Ajax
83' Wissel AEK Athens Wissel Konstantinos Galanopoulos voor Harold Moukoudi AEK Athens
83' Wissel AEK Athens Wissel Jens Jönsson voor Levi García AEK Athens
86' Wissel Ajax Wissel Georges Mikautadze voor Kristian Hlynsson Ajax
91' Wissel AEK Athens Wissel Milad Mohammadi voor Damian Szymanski AEK Athens
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - AEK Athene
Opstellingen Ajax - AEK Athene
De opstellingen van Ajax en AEK Athene zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AEK Athene zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach John van 't Schip
Coach Omar Zarif
Voorbeschouwing Ajax - AEK Athene

Ajax en AEK Athene spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en AEK Athene in de Europa League vond plaats op 5 oktober 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Ajax 0
Winst AEK Athene 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 4e positie staat, terwijl we AEK Athene terugvinden op de 3e plaats.