Nabeschouwing Benfica - Rangers (2-2) || Europa League 2023/2024

Donderdag 7 maart 2024 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Benfica het donderdag 7 maart 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Rangers. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Rangers live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Rangers (2-2)

De Europa League 2023/2024 wedstrijd tussen Benfica en Rangers geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door Tom Lawrence , waarmee Rangers met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van Ángel Di María in de 47e minuut zorgde er even later voor dat Benfica weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 50e minuut zette Dujon Sterling zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Rangers de leiding in de wedstrijd nam.

Na 67 minuten was het Connor Goldson die de bal in eigen doel werkte, waardoor Benfica op 2-2 kwam te staan.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Benfica - Rangers 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Rangers teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Rangers Doelpunt Tom Lawrence  met assist van Mohammed Diomande Rangers 0-1
27' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Dujon Sterling Rangers
34' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Ángel Di María Benfica
47' Penalty Benfica Penalty Ángel Di María Benfica 1-1
47' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Jack Butland Rangers
50' Doelpunt Rangers Doelpunt Dujon Sterling met assist van Fábio Silva Rangers 1-2
45' Ángel Di María Benfica
65' Wissel Benfica Wissel Marcos Leonardo Santos Almeida voor Arthur Cabral Benfica
67' Eigen doelpunt Benfica Eigen doelpunt Connor Goldson Ángel Di María Benfica 2-2
67' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Rıdvan Yılmaz Rangers
72' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Alexander Bah Benfica
76' Wissel Rangers Wissel Kemar Roofe voor Cyriel Dessers Rangers
77' Wissel Rangers Wissel Cole McKinnon voor Dujon Sterling Rangers
77' Wissel Rangers Wissel Ryan Jack voor Tom Lawrence  Rangers
84' Wissel Benfica Wissel Álvaro Fernández voor Alexander Bah Benfica
84' Wissel Rangers Wissel Nicolas Raskin voor Mohammed Diomande Rangers
84' Wissel Benfica Wissel Tiago Gouveia voor David Neres Benfica
91' Wissel Rangers Wissel Ross McCausland voor Fábio Silva Rangers
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Rangers
Opstellingen Benfica - Rangers
De opstellingen van Benfica en Rangers zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Rangers zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Philippe Clement
Voorbeschouwing Benfica - Rangers

Benfica en Rangers spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Stieler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Rangers in de Europa League vond plaats op 26 november 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Het wordt interessant om te zien of één van de twee teams dit keer de overwinning in de wacht weet te slepen. De laatste 2 duels tussen Benfica en Rangers eindigde namelijk in een gelijkspel.