Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Ajax (2-0) || Europa League 2023/2024

Donderdag 26 oktober 2023 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Brighton & Hove Albion het donderdag 26 oktober 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in The American Express Community Stadium in Falmer.

Via de Brighton & Hove Albion - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Ajax (2-0)

Het Europa League duel tussen Brighton & Hove Albion en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Bartosz Frankowski geëindigd in een 2-0 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 42e minuut door João Pedro, waarmee Brighton & Hove Albion met 1-0 de leiding nam. Brighton & Hove Albion vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ansu Fati op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Brighton & Hove Albion.

LIVE Brighton & Hove Albion - Ajax 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brighton & Hove Albion - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Kaoru Mitoma Brighton & Hove Albion
31' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Jan Paul van Hecke Brighton & Hove Albion
42' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt João Pedro met assist van Kaoru Mitoma Brighton & Hove Albion 1-0
46' Wissel Ajax Wissel Kristian Hlynsson voor Carlos Forbs Ajax
53' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt Ansu Fati met assist van Simon Adingra Brighton & Hove Albion 2-0
60' Wissel Ajax Wissel Mika Godts voor Steven Berghuis  Ajax
60' Wissel Ajax Wissel Branco van den Boomen voor Benjamin Tahirovic Ajax
64' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Carlos Baleba voor Billy Gilmour Brighton & Hove Albion
64' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Facundo Buonanotte voor Ansu Fati Brighton & Hove Albion
75' Wissel Ajax Wissel Silvano Vos voor Brian Brobbey Ajax
75' Wissel Ajax Wissel Chuba Akpom voor Steven Bergwijn Ajax
75' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Evan Ferguson voor João Pedro Brighton & Hove Albion
85' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Mahmoud Dahoud voor James Milner Brighton & Hove Albion
85' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Adam Webster voor Jan Paul van Hecke Brighton & Hove Albion
Video hoogtepunten en samenvatting Brighton & Hove Albion - Ajax
Opstellingen Brighton & Hove Albion - Ajax
De opstellingen van Brighton & Hove Albion en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brighton & Hove Albion gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.