Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Roma (1-0) || Europa League 2023/2024

Donderdag 14 maart 2024 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Brighton & Hove Albion het donderdag 14 maart 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in The American Express Community Stadium in Falmer.

Via de Brighton & Hove Albion - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Roma (1-0)

Het Europa League duel tussen Brighton & Hove Albion en Roma is onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer geëindigd in een 1-0 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door Danny Welbeck , waarmee Brighton & Hove Albion met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Brighton & Hove Albion dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Brighton & Hove Albion.

LIVE Brighton & Hove Albion - Roma 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brighton & Hove Albion - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Gele kaart Roma Gele kaart voor Gianluca Mancini Roma
24' Gele kaart Roma Gele kaart voor Daniele De Rossi Roma
31' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Tariq Lamptey  Brighton & Hove Albion
35' Gele kaart Roma Gele kaart voor Evan Ndicka Roma
37' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt Danny Welbeck  met assist van Pervis Estupiñán  Brighton & Hove Albion 1-0
40' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Pervis Estupiñán  Brighton & Hove Albion
40' Gele kaart Roma Gele kaart voor Lorenzo Pellegrini Roma
40' Gele kaart Roma Gele kaart voor Roberto De Zerbi Roma
46' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Mile Svilar voor Brighton & Hove Albion
53' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Facundo Buonanotte voor Adam Lallana Brighton & Hove Albion
53' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Ansu Fati  voor Julio Enciso  Brighton & Hove Albion
61' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Igor voor Pervis Estupiñán  Brighton & Hove Albion
61' Wissel Roma Wissel Evan Ferguson voor Tariq Lamptey  Roma
73' Wissel Roma Wissel Diego Llorente voor Nicola Zalewski Roma
83' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel Houssem Aouar voor Tommaso Baldanzi Brighton & Hove Albion
85' Gele kaart Roma Gele kaart voor Carlos Baleba Billy Gilmour Roma
86' Wissel Roma Wissel Zeki Çelik voor Roma
91' Wissel Roma Wissel João Costa voor Sardar Azmoun Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Brighton & Hove Albion - Roma
Opstellingen Brighton & Hove Albion - Roma
De opstellingen van Brighton & Hove Albion en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brighton & Hove Albion gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Roma zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Roberto De Zerbi
Voorbeschouwing Brighton & Hove Albion - Roma

Brighton & Hove Albion en Roma spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Zwayer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Brighton & Hove Albion en Roma in de Europa League vond plaats op 7 maart 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 1 keer wist de ploeg van Brighton & Hove Albion te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Brighton & Hove Albion. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.