Nabeschouwing Freiburg - Lens (3-2) (na verlenging) || Europa League 2023/2024

Donderdag 22 februari 2024 - 18:45 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Freiburg het donderdag 22 februari 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Lens. De wedstrijd wordt gespeeld in Europa Park Stadium in Freiburg.

Via de Freiburg - Lens live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Freiburg - Lens (3-2) (na verlenging)

Het Europa League duel tussen Freiburg en Lens is onder leiding van scheidsrechter Rade Obrenović geëindigd in een 3-2 overwinning voor Freiburg. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Freiburg dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door David da Costa, waarmee Lens met 0-1 de leiding nam. Lens vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Elye Wahi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 67e minuut wist SC Freiburg de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Roland Sallai . Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen Roland Sallai  in de 92e minuut de 2-2 maakte namens SC Freiburg. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk SC Freiburg dat in de 99e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Michael Gregoritsch de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Rade Obrenović af en was het Freiburg die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 3-2 overwinning.

LIVE Freiburg - Lens 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Freiburg - Lens teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Doelpunt Lens Doelpunt David da Costa Lens 0-1
43' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Lucas Höler SC Freiburg
47' Doelpunt Lens Doelpunt Elye Wahi Lens 0-2
46' Wissel SC Freiburg Wissel Michael Gregoritsch voor Jordy Makengo SC Freiburg
46' Wissel SC Freiburg Wissel Noah Weißhaupt voor Kiliann Sildillia SC Freiburg
61' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Lukas Kübler SC Freiburg
65' Gele kaart Lens Gele kaart voor Przemyslaw Frankowski Lens
66' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Christian Streich SC Freiburg
67' Gele kaart Lens Gele kaart voor Florian Sotoca Lens
67' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt Roland Sallai  SC Freiburg 1-2
73' Wissel Lens Wissel Ruben Aguilar voor Przemyslaw Frankowski Lens
74' Wissel Lens Wissel Morgan Guilavogui voor Elye Wahi Lens
80' Wissel Lens Wissel Massadio Haidara voor Jhoanner Chávez Lens
81' Wissel Lens Wissel Angelo Fulgini voor David da Costa Lens
86' Wissel SC Freiburg Wissel Matthias Ginter voor Manuel Gulde SC Freiburg
86' Wissel SC Freiburg Wissel Vincenzo Grifo voor Merlin Röhl SC Freiburg
92' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt Roland Sallai  SC Freiburg 2-2
95' Gele kaart Lens Gele kaart voor Angelo Fulgini Lens
99' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt Michael Gregoritsch met assist van Lucas Höler SC Freiburg 3-2
101' Wissel SC Freiburg Wissel Christian Günter voor Lukas Kübler SC Freiburg
103' Wissel Lens Wissel Andy Diouf voor Jonathan Gradit Lens
103' Wissel Lens Wissel Wesley Saïd voor Salis Abdul Samed  Lens
107' Gele kaart Lens Gele kaart voor Facundo Medina Lens
105' Wissel SC Freiburg Wissel Florent Muslija  voor Roland Sallai  SC Freiburg
122' Gele kaart Lens Gele kaart voor Brice Samba Lens
122' Gele kaart Lens Gele kaart voor Wesley Saïd Lens
Video hoogtepunten en samenvatting Freiburg - Lens
Opstellingen Freiburg - Lens
De opstellingen van Freiburg en Lens zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Freiburg gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Lens zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Coach Christian Streich
Voorbeschouwing Freiburg - Lens

Freiburg en Lens spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Rade Obrenović en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Freiburg en Lens in de Europa League vond plaats op 15 februari 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.