Nabeschouwing Liverpool - Atalanta (0-3) || Europa League 2023/2024

Donderdag 11 april 2024 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Liverpool het donderdag 11 april 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Atalanta (0-3)

Het Europa League duel tussen Liverpool en Atalanta is onder leiding van scheidsrechter Halil Umut Meler geëindigd in een 0-3 overwinning voor Atalanta. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door Gianluca Scamacca, waarmee Atalanta met 0-1 de leiding nam. Atalanta vergrootte in de 60e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Gianluca Scamacca op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 83e minuut volgde een derde treffer van Atalanta, waarmee Mario Pasalic zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Halil Umut Meler, waardoor Atalanta een 0-3 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Liverpool - Atalanta 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Isak Hien Atalanta
38' Doelpunt Atalanta Doelpunt Gianluca Scamacca met assist van Davide Zappacosta Atalanta 0-1
46' Wissel Liverpool Wissel Andrew Robertson voor Konstantinos Tsimikas Liverpool
46' Wissel Liverpool Wissel Mohamed Salah voor Harvey Elliott Liverpool
46' Wissel Liverpool Wissel Dominik Szoboszlai  voor Curtis Jones  Liverpool
60' Doelpunt Atalanta Doelpunt Gianluca Scamacca met assist van Charles De Ketelaere  Atalanta 0-2
60' Wissel Liverpool Wissel Luis Díaz voor Darwin Núñez  Liverpool
76' Wissel Liverpool Wissel Diogo Jota  voor Wataru Endo  Liverpool
77' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Matteo Ruggeri Atalanta
83' Doelpunt Atalanta Doelpunt Mario Pasalic met assist van Éderson Atalanta 0-3
89' Wissel Atalanta Wissel Aleksey Miranchuk voor Charles De Ketelaere  Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Atalanta
Opstellingen Liverpool - Atalanta
De opstellingen van Liverpool en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Liverpool - Atalanta

Liverpool en Atalanta spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Halil Umut Meler en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Liverpool en Atalanta elkaar treffen in de Europa League.