Nabeschouwing Milan - Slavia Praag (4-2) || Europa League 2023/2024

Donderdag 7 maart 2024 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Milan het donderdag 7 maart 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Slavia Praag. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milan.

Via de Milan - Slavia Praag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Milan - Slavia Praag (4-2)

Het Europa League duel tussen Milan en Slavia Praag is onder leiding van scheidsrechter Halil Umut Meler geëindigd in een 4-2 overwinning voor Milan. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor El Hadji Malick Diouf in de 26e minuut, waardoor Slavia Praha met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 34 minuten was het Olivier Giroud die Milan op een 1-0 voorsprong zette. Na de openingsgoal kwam Slavia Praha in de 36e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van David Doudera.

In de 44e minuut was het Milan dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Tijjani Reijnders. Na 46 minuten werd de voorsprong voor Milan vergroot nadat Ruben Loftus-Cheek de 3-1 wist te scoren. Slavia Praha verkleinde in de 65e minuut de achterstand doordat Ivan Schranz  de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 85e minuut was het Milan dat via Christian Pulišić de stand op 4-2 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Halil Umut Meler en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Milan.

LIVE Milan - Slavia Praag 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Milan - Slavia Praag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Milan Gele kaart voor Alessandro Florenzi Milan
26' Rode kaart Slavia Praha Rode kaart voor El Hadji Malick Diouf Slavia Praha
34' Doelpunt Milan Doelpunt Olivier Giroud met assist van Rafael Leão Milan 1-0
36' Doelpunt Slavia Praha Doelpunt David Doudera Slavia Praha 1-1
44' Doelpunt Milan Doelpunt Tijjani Reijnders met assist van Alessandro Florenzi Milan 2-1
46' Doelpunt Milan Doelpunt Ruben Loftus-Cheek met assist van Alessandro Florenzi Milan 3-1
46' Wissel Milan Wissel Davide Calabria voor Alessandro Florenzi Milan
46' Wissel Milan Wissel Fikayo Tomori voor Matteo Gabbia Milan
61' Wissel Slavia Praha Wissel Ivan Schranz  voor Mojmir Chytil Slavia Praha
65' Doelpunt Slavia Praha Doelpunt Ivan Schranz  Slavia Praha 3-2
66' Wissel Milan Wissel Luka Jović voor Ruben Loftus-Cheek Milan
72' Gele kaart Milan Gele kaart voor Davide Calabria Milan
80' Wissel Milan Wissel Noah Okafor voor Olivier Giroud Milan
80' Wissel Milan Wissel Ismael Bennacer voor Tijjani Reijnders Milan
83' Wissel Slavia Praha Wissel Jan Bořil voor Ondrej Zmrzly Slavia Praha
83' Wissel Slavia Praha Wissel Vaclav Jurecka voor Lukas Provod Slavia Praha
85' Doelpunt Milan Doelpunt Christian Pulišić met assist van Rafael Leão Milan 4-2
86' Wissel Slavia Praha Wissel Michal Tomic voor David Doudera Slavia Praha
87' Wissel Slavia Praha Wissel Conrad Wallem voor Lukas Masopust Slavia Praha
Video hoogtepunten en samenvatting Milan - Slavia Praag
Opstellingen Milan - Slavia Praag
De opstellingen van Milan en Slavia Praag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Milan gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Slavia Praag zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Jindřich Trpišovský
Voorbeschouwing Milan - Slavia Praag

Milan en Slavia Praag spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Halil Umut Meler en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Milan en Slavia Praag elkaar treffen in de Europa League.