Nabeschouwing Qarabağ - Häcken (2-1) || Europa League 2023/2024

Donderdag 14 december 2023 - 18:45 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Qarabağ het donderdag 14 december 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Häcken. De wedstrijd wordt gespeeld in Tofiq Bəhramov adına Respublika stadionu (Bakı (Baku)) in Baku.

Via de Qarabağ - Häcken live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Qarabağ - Häcken (2-1)

Het Europa League duel tussen Qarabağ en Häcken is onder leiding van scheidsrechter Juxhin Xhaja geëindigd in een 2-1 overwinning voor Qarabağ. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Qarabağ kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van Leandro Andrade. Qarabağ vergrootte in de 48e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Yassine Benzia op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 56e minuut moest Qarabağ verder met een man minder nadat Marko Vešović een rode kaart had gekregen.

Na 94 minuten was het Bədavi Huseynov die de bal in eigen doel werkte, waardoor Häcken op 2-1 kwam te staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Juxhin Xhaja, waardoor Qarabağ een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Qarabağ - Häcken 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Qarabağ - Häcken teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Qarabağ Doelpunt Leandro Andrade Qarabağ 1-0
22' Gele kaart Häcken Gele kaart voor E. Hovland Häcken
48' Doelpunt Qarabağ Doelpunt Yassine Benzia Qarabağ 2-0
46' Wissel Häcken Wissel P. Dahbo voor M. Rygaard Häcken
55' Marko Vešović Qarabağ
56' Rode kaart Qarabağ Rode kaart voor Marko Vešović Qarabağ
60' Wissel Qarabağ Wissel Matheus Silva voor Yassine Benzia Qarabağ
63' Wissel Häcken Wissel Ishaq Abdulrazak voor S. Sandberg Häcken
67' Gele kaart Häcken Gele kaart voor M. Sonko Häcken
70' Wissel Häcken Wissel J. Dembe voor A. Youssef Häcken
82' Wissel Häcken Wissel O. Kamara voor M. Sonko Häcken
85' Wissel Qarabağ Wissel Nariman Akhundzade voor Leandro Andrade Qarabağ
85' Wissel Qarabağ Wissel Toral Bayramov voor Juninho Vieira Qarabağ
89' Wissel Qarabağ Wissel Patrick Andrade voor Marko Jankovic Qarabağ
89' Wissel Qarabağ Wissel Redon Xhixha voor Abdellah Zoubir Qarabağ
94' Eigen doelpunt Häcken Eigen doelpunt Bədavi Huseynov T. Totland Häcken 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Qarabağ - Häcken
Opstellingen Qarabağ - Häcken
De opstellingen van Qarabağ en Häcken zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Qarabağ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Häcken zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Per-Mathias Høgmo
Voorbeschouwing Qarabağ - Häcken

Qarabağ en Häcken spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Juxhin Xhaja en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Qarabağ en Häcken in de Europa League vond plaats op 5 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Qarabağ. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Qarabağ favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Häcken slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Qarabağ 1
Winst Häcken 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Qarabağ op een 3e positie staat, terwijl we Häcken terugvinden op de 4e plaats.