Nabeschouwing Qarabağ - Sporting Braga (2-3) (na verlenging) || Europa League 2023/2024

Donderdag 22 februari 2024 - 18:45 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Qarabağ het donderdag 22 februari 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Sporting Braga. De wedstrijd wordt gespeeld in Bakı Olimpiya Stadionu in Baku.

Via de Qarabağ - Sporting Braga live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Qarabağ - Sporting Braga (2-3) (na verlenging)

Het Europa League duel tussen Qarabağ en Sporting Braga is onder leiding van scheidsrechter Georgi Kabakov geëindigd in een 2-3 overwinning voor Sporting Braga. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 0-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Sporting Braga dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor Elvin Cafarquliyev van Qarabağ. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 57e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 70 minuten was het Roger die Sporting Braga op een 0-1 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Sporting Braga via een goal van Álvaro Djaló in de 83e minuut verder uit naar een stand van 0-2. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 0-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen.

In de 102e minuut was het Qarabağ dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Matheus Silva. In de 115e minuut werd de stand op 1-3 gezet na een benutte penalty van Sporting Braga speler Simon Banza. Qarabağ verkleinde in de 122e minuut de achterstand doordat Nariman Akhundzade de 2-3 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Georgi Kabakov af en was het Sporting Braga die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 2-3 overwinning.

LIVE Qarabağ - Sporting Braga 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Qarabağ - Sporting Braga teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor Júlio Romão Qarabağ
36' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor Qurban Qurbanov Qarabağ
46' Wissel Sporting Braga Wissel Álvaro Djaló voor Pizzi Sporting Braga
53' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor Elvin Cafarquliyev Qarabağ
54' Wissel Sporting Braga Wissel Cher Ndour voor Rodrigo Zalazar Sporting Braga
55' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Víctor Gómez  Sporting Braga
57' Tweede gele kaart Qarabağ Tweede gele kaart voor Elvin Cafarquliyev Qarabağ
60' Wissel Qarabağ Wissel Toral Bayramov voor Yassine Benzia Qarabağ
63' Wissel Sporting Braga Wissel Bruma voor Víctor Gómez  Sporting Braga
68' Wissel Sporting Braga Wissel Vitor Carvalho voor João Moutinho Sporting Braga
68' Wissel Sporting Braga Wissel Rony Lopes voor Cristián Borja Sporting Braga
70' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Roger met assist van Bruma Sporting Braga 0-1
74' Wissel Qarabağ Wissel Matheus Silva voor Leandro Andrade Qarabağ
74' Wissel Qarabağ Wissel Hamidou Keyta voor Juninho Vieira Qarabağ
79' VAR: Afgekeurd doelpunt Abel Ruiz Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Abel Ruiz Sporting Braga
83' Doelpunt Sporting Braga Doelpunt Álvaro Djaló met assist van Bruma Sporting Braga 0-2
85' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor Toral Bayramov Qarabağ
86' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Paulo Oliveira Sporting Braga
91' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor Marko Vešović Qarabağ
90' Wissel Sporting Braga Wissel Serdar Saatçı voor Paulo Oliveira Sporting Braga
100' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Álvaro Djaló Sporting Braga
102' Doelpunt Qarabağ Doelpunt Matheus Silva Qarabağ 1-2
108' Wissel Qarabağ Wissel Patrick Andrade voor Júlio Romão Qarabağ
108' Wissel Qarabağ Wissel Nariman Akhundzade voor Marko Vešović Qarabağ
110' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Cher Ndour Sporting Braga
111' Gele kaart Qarabağ Gele kaart voor Bahlul Mustafazada Qarabağ
115' Penalty Sporting Braga Penalty Simon Banza Sporting Braga 1-3
117' Wissel Qarabağ Wissel Redon Xhixha voor Abdellah Zoubir Qarabağ
122' Doelpunt Qarabağ Doelpunt Nariman Akhundzade met assist van Bədavi Huseynov Qarabağ 2-3
123' Gele kaart Sporting Braga Gele kaart voor Simon Banza Sporting Braga
Video hoogtepunten en samenvatting Qarabağ - Sporting Braga
Opstellingen Qarabağ - Sporting Braga
De opstellingen van Qarabağ en Sporting Braga zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Qarabağ gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sporting Braga zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Qarabağ - Sporting Braga

Qarabağ en Sporting Braga spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Georgi Kabakov en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Qarabağ en Sporting Braga in de Europa League vond plaats op 15 februari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Qarabağ. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Qarabağ favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Sporting Braga slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.