Nabeschouwing Rangers - Benfica (0-1) || Europa League 2023/2024

Donderdag 14 maart 2024 - 18:45 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Rangers het donderdag 14 maart 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Ibrox Stadium in Glasgow.

Via de Rangers - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rangers - Benfica (0-1)

Het Europa League duel tussen Rangers en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Ivan Kružliak geëindigd in een 0-1 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 66e minuut door Rafa, waarmee Benfica met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Benfica uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Rangers - Benfica 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rangers - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Benfica Wissel Casper Tengstedt voor Marcos Leonardo Santos Almeida Benfica
55' Gele kaart Rangers Gele kaart voor Connor Goldson Rangers
65' Wissel Benfica Wissel Orkun Kökcü voor David Neres Benfica
66' Doelpunt Benfica Doelpunt Rafa met assist van Ángel Di María Benfica 0-1
69' Rafa Benfica
73' Wissel Rangers Wissel Rabbi Matondo voor Scott Wright Rangers
73' Wissel Rangers Wissel Todd Cantwell voor Tom Lawrence  Rangers
77' Wissel Rangers Wissel Kemar Roofe voor Cyriel Dessers Rangers
85' Wissel Rangers Wissel Nicolas Raskin voor Mohammed Diomande Rangers
92' Wissel Benfica Wissel Tiago Gouveia voor Rafa Benfica
90' Wissel Benfica Wissel João Mário voor Ángel Di María Benfica
95' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Casper Tengstedt Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Rangers - Benfica
Opstellingen Rangers - Benfica
De opstellingen van Rangers en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rangers gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Philippe Clement
Voorbeschouwing Rangers - Benfica

Rangers en Benfica spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ivan Kružliak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rangers en Benfica in de Europa League vond plaats op 7 maart 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Het wordt interessant om te zien of één van de twee teams dit keer de overwinning in de wacht weet te slepen. De laatste 3 duels tussen Rangers en Benfica eindigde namelijk in een gelijkspel.