Nabeschouwing Rennes - Milan (3-2) || Europa League 2023/2024

Donderdag 22 februari 2024 - 18:45 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Rennes het donderdag 22 februari 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Milan. De wedstrijd wordt gespeeld in Roazhon Park in Rennes.

Via de Rennes - Milan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Milan (3-2)

Het Europa League duel tussen Rennes en Milan is onder leiding van scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro geëindigd in een 3-2 overwinning voor Rennes. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Benjamin Bourigeaud, waarmee Rennes met 1-0 de leiding nam. Milan kwam in de 22e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Luka Jović, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Rennes vervolgens op 2-1. Het was Benjamin Bourigeaud die vanaf 11 meter wist te scoren in de 54e minuut.

Na 58 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Rafael Leão de 2-2 maakte voor Milan. In de 68e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Rennes speler Benjamin Bourigeaud.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter João Pedro Silva Pinheiro en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Rennes.

LIVE Rennes - Milan 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Milan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Rennes Doelpunt Benjamin Bourigeaud met assist van Baptiste Santamaria Rennes 1-0
22' Doelpunt Milan Doelpunt Luka Jović met assist van Theo Hernández Milan 1-1
53' Gele kaart Milan Gele kaart voor Alessandro Florenzi Milan
54' Penalty Rennes Penalty Benjamin Bourigeaud Rennes 2-1
57' Wissel Rennes Wissel Azor Matusiwa voor Baptiste Santamaria Rennes
57' Wissel Rennes Wissel Alidu Seidu voor Guéla Doué Rennes
58' Doelpunt Milan Doelpunt Rafael Leão Milan 2-2
62' Wissel Milan Wissel Samuel Chukwueze voor Christian Pulišić Milan
62' Wissel Milan Wissel Ruben Loftus-Cheek voor Ismael Bennacer Milan
62' Wissel Milan Wissel Noah Okafor voor Rafael Leão Milan
66' Arnaud Kalimuendo Rennes
68' Penalty Rennes Penalty Benjamin Bourigeaud Rennes 3-2
69' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Amine Gouiri Rennes
71' Wissel Rennes Wissel Ibrahim Salah voor Martin Terrier Rennes
71' Wissel Rennes Wissel Ludovic Blas voor Désiré Doué Rennes
79' Gele kaart Milan Gele kaart voor Mike Maignan Milan
80' Wissel Milan Wissel Malick Thiaw voor Yunus Musah Milan
84' Wissel Milan Wissel Filippo Terracciano voor Alessandro Florenzi Milan
84' Wissel Rennes Wissel Bertuğ Yıldırım voor Amine Gouiri Rennes
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Milan
Opstellingen Rennes - Milan
De opstellingen van Rennes en Milan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Milan zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Julien Stéphan
Voorbeschouwing Rennes - Milan

Rennes en Milan spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter João Pedro Silva Pinheiro en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Milan in de Europa League vond plaats op 15 februari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Milan. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Milan favoriet. 1 keer wist de ploeg van Rennes te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Rennes. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.