Nabeschouwing Rennes - Villarreal (2-3) || Europa League 2023/2024

Donderdag 14 december 2023 - 18:45 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Rennes het donderdag 14 december 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Villarreal. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade de la Route de Lorient in Rennes.

Via de Rennes - Villarreal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rennes - Villarreal (2-3)

Het Europa League duel tussen Rennes en Villarreal is onder leiding van scheidsrechter Atilla Karaoğlan geëindigd in een 2-3 overwinning voor Villarreal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 36 minuten. Gerard Moreno maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Villarreal vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Rennes kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Lorenz Assignon, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 62e minuut zette Ilias Akhomach zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Villarreal de leiding in de wedstrijd nam.

Na 79 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Ludovic Blas de 2-2 maakte voor Rennes. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Villarreal dat in de 80e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Dani Parejo de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Atilla Karaoğlan en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Villarreal.

LIVE Rennes - Villarreal 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rennes - Villarreal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Christopher Wooh Rennes
18' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Raúl Albiol Villarreal
23' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Benjamin Bourigeaud Rennes
33' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Jeanuel Belocian Rennes
36' Penalty Villarreal Penalty Gerard Moreno Villarreal 0-1
36' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Gerard Moreno Villarreal
37' Doelpunt Rennes Doelpunt Lorenz Assignon met assist van Enzo Le Fée Rennes 1-1
45' Lorenz Assignon Rennes
45' Gele kaart Rennes Gele kaart voor Steve Mandanda Rennes
48' Wissel Villarreal Wissel Ramón Terrats voor Juan Foyth Villarreal
55' Wissel Rennes Wissel Ludovic Blas voor Benjamin Bourigeaud Rennes
62' Doelpunt Villarreal Doelpunt Ilias Akhomach met assist van Gerard Moreno Villarreal 1-2
69' Wissel Rennes Wissel Amine Gouiri voor Bertuğ Yıldırım Rennes
69' Wissel Rennes Wissel Ibrahim Salah voor Mahamadou Aboubakar Nagida Rennes
69' Wissel Rennes Wissel Adrien Truffert voor Jeanuel Belocian Rennes
72' Wissel Villarreal Wissel Francis Coquelin voor Ilias Akhomach Villarreal
73' Wissel Villarreal Wissel José Luis Morales voor Alexander Sørloth Villarreal
79' Doelpunt Rennes Doelpunt Ludovic Blas met assist van Nemanja Matić Rennes 2-2
80' Doelpunt Villarreal Doelpunt Dani Parejo met assist van Álex Baena Villarreal 2-3
84' Wissel Rennes Wissel Arnaud Kalimuendo voor Martin Terrier Rennes
85' Wissel Villarreal Wissel Jorge Cuenca voor Étienne Capoue Villarreal
86' Wissel Villarreal Wissel Ben Brereton Díaz voor Gerard Moreno Villarreal
91' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Dani Parejo Villarreal
90' Lorenz Assignon Rennes
102' VAR: Afgekeurd doelpunt Lorenz Assignon Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Lorenz Assignon Rennes
Video hoogtepunten en samenvatting Rennes - Villarreal
Opstellingen Rennes - Villarreal
De opstellingen van Rennes en Villarreal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rennes gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Villarreal zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Rennes - Villarreal

Rennes en Villarreal spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Atilla Karaoğlan en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rennes en Villarreal in de Europa League vond plaats op 5 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Villarreal. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Villarreal favoriet. 1 keer wist de ploeg van Rennes te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Rennes. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Rennes 0
Winst Villarreal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rennes op een 1e positie staat, terwijl we Villarreal terugvinden op de 2e plaats.