Nabeschouwing Roma - Feyenoord (1-1) (4-2 na strafschoppen) || Europa League 2023/2024

Donderdag 22 februari 2024 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Roma het donderdag 22 februari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Feyenoord. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Feyenoord live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Feyenoord (1-1) (4-2 na strafschoppen)

Het Europa League duel tussen Roma en Feyenoord is onder leiding van scheidsrechter Jesús Gil Manzano geëindigd in een overwinning voor Roma. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Roma het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-2 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Feyenoord kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Santiago Gimenez. Roma kwam na 15 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Lorenzo Pellegrini, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-2 score in het voordeel van Roma, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Roma - Feyenoord 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Feyenoord teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Feyenoord Doelpunt Santiago Gimenez Feyenoord 0-1
15' Doelpunt Roma Doelpunt Lorenzo Pellegrini met assist van Stephan El Shaarawy Roma 1-1
17' Gele kaart Roma Gele kaart voor Leonardo Spinazzola Roma
26' Gele kaart Roma Gele kaart voor Leandro Paredes Roma
27' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Lutsharel Geertruida Feyenoord
59' Wissel Feyenoord Wissel Luka Ivanusec voor Igor Paixão Feyenoord
59' Wissel Feyenoord Wissel Ramiz Zerrouki voor Calvin Stengs Feyenoord
66' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor David Hancko Feyenoord
67' Wissel Roma Wissel Zeki Çelik voor Rick Karsdorp Roma
71' Wissel Roma Wissel Houssem Aouar voor Lorenzo Pellegrini Roma
71' Wissel Feyenoord Wissel Yankuba Minteh  voor Bart Nieuwkoop Feyenoord
78' Wissel Feyenoord Wissel Ayase Ueda voor Santiago Gimenez Feyenoord
85' Wissel Roma Wissel Evan Ndicka voor Diego Llorente Roma
90' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Quinten Timber Feyenoord
90' Wissel Roma Wissel Nicola Zalewski voor Stephan El Shaarawy Roma
102' Gele kaart Roma Gele kaart voor Tommaso Baldanzi Paulo Dybala Roma
103' Wissel Roma Wissel Evan Ndicka voor Roma
105' Wissel Roma Wissel Angeliño voor Leonardo Spinazzola Roma
107' Gele kaart Feyenoord Gele kaart voor Mats Wieffer Feyenoord
120' Wissel Feyenoord Wissel Alireza Jahanbakhsh voor Mats Wieffer Feyenoord
1' Penalty gescoord in shootout Roma Penalty gescoord in shootout Leandro Paredes Roma 1-0
2' Penalty gescoord in shootout Feyenoord Penalty gescoord in shootout Ayase Ueda Feyenoord 1-1
3' Penalty gemist in shootout Roma Penalty gemist in shootout Romelu Lukaku  Roma 1-1
4' Penalty gemist in shootout Feyenoord Penalty gemist in shootout David Hancko Feyenoord 1-1
5' Penalty gescoord in shootout Roma Penalty gescoord in shootout Bryan Cristante Roma 2-1
6' Penalty gemist in shootout Feyenoord Penalty gemist in shootout Alireza Jahanbakhsh Feyenoord 2-1
7' Penalty gescoord in shootout Roma Penalty gescoord in shootout Quilindschy Hartman Roma 2-2
8' Penalty gescoord in shootout Feyenoord Penalty gescoord in shootout Houssem Aouar Feyenoord 3-2
9' Penalty gescoord in shootout Roma Penalty gescoord in shootout Nicola Zalewski Roma 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Feyenoord
Opstellingen Roma - Feyenoord
De opstellingen van Roma en Feyenoord zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Feyenoord zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Feyenoord

Roma en Feyenoord spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Feyenoord in de Europa League vond plaats op 15 februari 2024 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Feyenoord slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.