Nabeschouwing Roma - Sheriff (3-0) || Europa League 2023/2024

Donderdag 14 december 2023 - 18:45 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Roma het donderdag 14 december 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Sheriff. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Romagnano Sesia.

Via de Roma - Sheriff live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Sheriff (3-0)

Het Europa League duel tussen Roma en Sheriff is onder leiding van scheidsrechter Jérôme Brisard geëindigd in een 3-0 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Romelu Lukaku , waarmee Roma met 1-0 de leiding nam. Roma vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Andrea Belotti op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was Niccolò Pisilli van Roma die de 3-0 wist te maken in de 93e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jérôme Brisard, waardoor Roma een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Roma - Sheriff 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Sheriff teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Roma Doelpunt Romelu Lukaku  met assist van Nicola Zalewski Roma 1-0
24' Gele kaart Sheriff Gele kaart voor Amine Talal Sheriff
32' Doelpunt Roma Doelpunt Andrea Belotti met assist van Nicola Zalewski Roma 2-0
36' Wissel Sheriff Wissel Armel Zohouri voor Konstantinos Apostolakis Sheriff
46' Wissel Roma Wissel Stephan El Shaarawy voor Houssem Aouar Roma
60' Wissel Roma Wissel Leandro Paredes voor Diego Llorente Roma
61' Wissel Roma Wissel Riccardo Pagano voor Renato Sanches  Roma
61' Gele kaart Sheriff Gele kaart voor Ricardinho Sheriff
72' Wissel Sheriff Wissel Luvannor Henrique voor David Akpan Ankeye Sheriff
73' Wissel Roma Wissel Niccolò Pisilli voor Andrea Belotti Roma
77' Gele kaart Roma Gele kaart voor Edoardo Bove Roma
86' Wissel Roma Wissel M. Mannini voor Nicola Zalewski Roma
86' Wissel Sheriff Wissel Berkay Vardar voor Cedric Badolo Sheriff
93' Doelpunt Roma Doelpunt Niccolò Pisilli met assist van Romelu Lukaku  Roma 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Sheriff
Opstellingen Roma - Sheriff
De opstellingen van Roma en Sheriff zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Sheriff zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.