Nabeschouwing Sheriff - Slavia Praag (2-3) || Europa League 2023/2024

Donderdag 30 november 2023 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Sheriff het donderdag 30 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Slavia Praag. De wedstrijd wordt gespeeld in Sheriff Stadium in Tiraspol.

Via de Sheriff - Slavia Praag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sheriff - Slavia Praag (2-3)

Het Europa League duel tussen Sheriff en Slavia Praag is onder leiding van scheidsrechter Chiristian-Petru Ciochirca geëindigd in een 2-3 overwinning voor Slavia Praag. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 19e minuut door Václav Jurečka, waarmee Slavia Praha met 0-1 de leiding nam. Sheriff kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Cristian Tovar, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut zette Jerome Ngom Mbekeli zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Sheriff de leiding in de wedstrijd nam.

Na 78 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Christos Zafeiris de 2-2 maakte voor Slavia Praha. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. In de 95e minuut werd de stand op 2-3 gezet na een benutte penalty van Slavia Praha speler Muhamed Tijani.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Chiristian-Petru Ciochirca bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Slavia Praag.

LIVE Sheriff - Slavia Praag 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sheriff - Slavia Praag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Václav Jurečka Slavia Praha
19' Doelpunt Slavia Praha Doelpunt Václav Jurečka met assist van Jan Bořil Slavia Praha 0-1
33' Gele kaart Sheriff Gele kaart voor Konstantinos Apostolakis Sheriff
47' Gele kaart Slavia Praha Gele kaart voor Andres Dumitrescu Slavia Praha
48' Doelpunt Sheriff Doelpunt Cristian Tovar met assist van Ricardinho Sheriff 1-1
46' Wissel Sheriff Wissel David Akpan Ankeye voor Luvannor Henrique Sheriff
56' Doelpunt Sheriff Doelpunt Jerome Ngom Mbekeli met assist van David Akpan Ankeye Sheriff 2-1
61' Wissel Slavia Praha Wissel Conrad Wallem voor Andres Dumitrescu Slavia Praha
67' Gele kaart Sheriff Gele kaart voor Amine Talal Sheriff
70' Wissel Slavia Praha Wissel Mojmir Chytil voor Mick van Buren Slavia Praha
70' Wissel Slavia Praha Wissel Muhamed Tijani voor Václav Jurečka Slavia Praha
74' Wissel Sheriff Wissel Vinícius Paiva voor Ricardinho Sheriff
78' Doelpunt Slavia Praha Doelpunt Christos Zafeiris Slavia Praha 2-2
83' Gele kaart Sheriff Gele kaart voor Cedric Badolo Sheriff
83' Gele kaart Slavia Praha Gele kaart voor Muhamed Tijani Slavia Praha
91' Wissel Sheriff Wissel Berkay Vardar voor Vinícius Paiva Sheriff
95' Penalty Slavia Praha Penalty Muhamed Tijani Slavia Praha 2-3
93' Gele kaart Sheriff Gele kaart voor Alejandro Artunduaga Sheriff
Video hoogtepunten en samenvatting Sheriff - Slavia Praag
Opstellingen Sheriff - Slavia Praag
De opstellingen van Sheriff en Slavia Praag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sheriff gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Slavia Praag zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.