Nabeschouwing Sparta Praha - Liverpool (1-5) || Europa League 2023/2024

Donderdag 7 maart 2024 - 18:45 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Sparta Praha het donderdag 7 maart 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Epet Arena in Prague.

Via de Sparta Praha - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sparta Praha - Liverpool (1-5)

Het Europa League duel tussen Sparta Praha en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 1-5 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 7 minuten. Alexis Mac Allister maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Liverpool vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Liverpool vergrootte in de 25e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Darwin Núñez op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut volgde een derde treffer van Liverpool, waarmee Darwin Núñez zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 46 minuten was het Conor Bradley die de bal in eigen doel werkte, waardoor Sparta Praha op 1-3 kwam te staan. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 53e minuut nadat Luis Díaz namens Liverpool de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 94e minuut en kwam op naam te staan van Liverpool speler Dominik Szoboszlai , die daarmee tekende voor de 1-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter José María Sánchez Martínez bij een 1-5 eindstand in het voordeel van Liverpool.

LIVE Sparta Praha - Liverpool 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sparta Praha - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Penalty Liverpool Penalty Alexis Mac Allister Liverpool 0-1
25' Doelpunt Liverpool Doelpunt Darwin Núñez met assist van Harvey Elliott Liverpool 0-2
43' Wissel Sparta Praha Wissel Matej Rynes voor Asger Sörensen Sparta Praha
48' Doelpunt Liverpool Doelpunt Darwin Núñez met assist van Alexis Mac Allister Liverpool 0-3
46' Eigen doelpunt Sparta Praha Eigen doelpunt Conor Bradley Veljko Birmancevic Sparta Praha 1-3
46' Wissel Liverpool Wissel Conor Bradley voor Joe Gomez Liverpool
50' Wissel Liverpool Wissel Virgil van Dijk  voor Ibrahima Konaté Liverpool
51' Wissel Liverpool Wissel Dominik Szoboszlai  voor Darwin Núñez Liverpool
53' Doelpunt Liverpool Doelpunt Luis Díaz met assist van Harvey Elliott Liverpool 1-4
62' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor Ladislav Krejci Sparta Praha
65' Wissel Liverpool Wissel Bobby Clark voor Alexis Mac Allister Liverpool
65' Wissel Sparta Praha Wissel Qazim Laçi voor Lukas Haraslin Sparta Praha
73' Gele kaart Sparta Praha Gele kaart voor Jaroslav Zeleny Sparta Praha
74' Wissel Sparta Praha Wissel Adam Karabec voor Kaan Kairinen Sparta Praha
74' Wissel Sparta Praha Wissel Indrit Tuci voor Veljko Birmancevic Sparta Praha
74' Wissel Sparta Praha Wissel Victor Olatunji voor Jan Kuchta Sparta Praha
74' Wissel Liverpool Wissel Mohamed Salah voor Luis Díaz Liverpool
84' VAR: Afgekeurd doelpunt Mohamed Salah Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Mohamed Salah Liverpool
94' Doelpunt Liverpool Doelpunt Dominik Szoboszlai  met assist van Harvey Elliott Liverpool 1-5
Video hoogtepunten en samenvatting Sparta Praha - Liverpool
Opstellingen Sparta Praha - Liverpool
De opstellingen van Sparta Praha en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sparta Praha gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.