Nabeschouwing Sturm Graz - Atalanta (2-2) || Europa League 2023/2024

Donderdag 26 oktober 2023 - 18:45 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Sturm Graz het donderdag 26 oktober 2023 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Atalanta. De wedstrijd wordt gespeeld in UPC-Arena in UPC-Arena.

Via de Sturm Graz - Atalanta live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sturm Graz - Atalanta (2-2)

De Europa League 2023/2024 wedstrijd tussen Sturm Graz en Atalanta geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door Alexander Prass, waarmee Sturm Graz met 1-0 de leiding nam. Atalanta kwam in de 34e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Luis Muriel, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Atalanta vervolgens op 1-2. Het was Luis Muriel die vanaf 11 meter wist te scoren in de 52e minuut.

In de 52e minuut moest Sturm Graz verder met een man minder, nadat Stefan Hierländer een tweede gele kaart kreeg. In de 80e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van Sturm Graz speler Szymon Włodarczyk.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Sturm Graz - Atalanta 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sturm Graz - Atalanta teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Sturm Graz Doelpunt Alexander Prass met assist van Otar Kiteishvili Sturm Graz 1-0
34' Doelpunt Atalanta Doelpunt Luis Muriel Atalanta 1-1
52' Penalty Atalanta Penalty Luis Muriel Atalanta 1-2
52' Gele kaart Sturm Graz Gele kaart voor Stefan Hierländer Sturm Graz
52' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Ademola Lookman Atalanta
47' Gele kaart Sturm Graz Gele kaart voor Otar Kiteishvili Sturm Graz
45' Tomi Horvat Sturm Graz
52' Tweede gele kaart Sturm Graz Tweede gele kaart voor Stefan Hierländer Sturm Graz
61' Wissel Sturm Graz Wissel Szymon Włodarczyk voor Seedy Jatta Sturm Graz
62' Wissel Sturm Graz Wissel Dimitri Lavalėe voor Gregory Wüthrich Sturm Graz
62' Wissel Sturm Graz Wissel Javier Serrano voor Otar Kiteishvili Sturm Graz
63' Wissel Atalanta Wissel Hans Hateboer voor Matteo Ruggeri Atalanta
64' Wissel Atalanta Wissel Gianluca Scamacca voor Luis Muriel Atalanta
64' Wissel Atalanta Wissel Charles De Ketelaere voor Ademola Lookman Atalanta
70' Wissel Sturm Graz Wissel William Bøving voor Alexander Prass Sturm Graz
77' Wissel Atalanta Wissel Mitchel Bakker voor Davide Zappacosta Atalanta
77' Wissel Sturm Graz Wissel Tomi Horvat voor Manprit Sarkaria Sturm Graz
79' Davide Zappacosta Atalanta
80' Penalty Sturm Graz Penalty Szymon Włodarczyk Sturm Graz 2-2
81' Wissel Atalanta Wissel Giorgio Scalvini voor Rafael Tolói Atalanta
82' Gele kaart Atalanta Gele kaart voor Mitchel Bakker Atalanta
Video hoogtepunten en samenvatting Sturm Graz - Atalanta
Opstellingen Sturm Graz - Atalanta
De opstellingen van Sturm Graz en Atalanta zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sturm Graz gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Atalanta zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Christian Ilzer
Voorbeschouwing Sturm Graz - Atalanta

Sturm Graz en Atalanta spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Duje Strukan en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Sturm Graz en Atalanta elkaar treffen in de Europa League.

Winst Sturm Graz 0
Winst Atalanta 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sturm Graz op een 3e positie staat, terwijl we Atalanta terugvinden op de 1e plaats.