Nabeschouwing Villarreal - Panathinaikos (3-2) || Europa League 2023/2024

Donderdag 30 november 2023 - 21:00 uur

In de Europa League 2023/2024 neemt Villarreal het donderdag 30 november 2023 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Panathinaikos. De wedstrijd wordt gespeeld in Estadio de la Cerámica in Villarreal.

Via de Villarreal - Panathinaikos live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Villarreal - Panathinaikos (3-2)

Het Europa League duel tussen Villarreal en Panathinaikos is onder leiding van scheidsrechter Ivan Kružliak geëindigd in een 3-2 overwinning voor Villarreal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door Álex Baena, waarmee Villarreal met 1-0 de leiding nam. Villarreal vergrootte in de 34e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Santi Comesaña op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut volgde een derde treffer van Villarreal, waarmee José Luis Morales zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 66 minuten deed Sebastián Palacios iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Panathinaikos werd verkleind tot 3-1. Panathinaikos kreeg een penalty toegewezen in de 66e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond Fotis Ioannidis die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 3-1 tussenstand op het scorebord bleef staan. Panathinaikos verkleinde in de 81e minuut de achterstand doordat Fotis Ioannidis de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Ivan Kružliak en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Villarreal.

LIVE Villarreal - Panathinaikos 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Villarreal - Panathinaikos teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Villarreal Doelpunt Álex Baena met assist van Ilias Akhomach Villarreal 1-0
34' Doelpunt Villarreal Doelpunt Santi Comesaña met assist van José Luis Morales Villarreal 2-0
46' Wissel Villarreal Wissel Matteo Gabbia voor Raúl Albiol Villarreal
47' Doelpunt Villarreal Doelpunt José Luis Morales met assist van Álex Baena Villarreal 3-0
59' VAR: Afgekeurd doelpunt Aitor Cantalapiedra Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Aitor Cantalapiedra Panathinaikos
60' Wissel Panathinaikos Wissel Filip Djuricic voor Bernard Panathinaikos
60' Wissel Panathinaikos Wissel Fotis Ioannidis voor Andraz Sporar Panathinaikos
64' Aitor Cantalapiedra Panathinaikos
66' Doelpunt Panathinaikos Doelpunt Sebastián Palacios met assist van Fotis Ioannidis Panathinaikos 3-1
66' Penalty gemist Panathinaikos Penalty gemist Fotis Ioannidis Fotis Ioannidis Panathinaikos
68' Wissel Villarreal Wissel Ben Brereton Díaz voor José Luis Morales Villarreal
68' Wissel Villarreal Wissel Gerard Moreno voor Álex Baena Villarreal
71' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Ilias Akhomach Villarreal
72' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Marcelino Villarreal
75' Wissel Panathinaikos Wissel Tonny Vilhena voor Adam Gnezda Cerin Panathinaikos
77' Wissel Villarreal Wissel Alfonso Pedraza voor Manu Trigueros Villarreal
78' Wissel Villarreal Wissel Adrià Altimira voor Juan Foyth Villarreal
81' Doelpunt Panathinaikos Doelpunt Fotis Ioannidis met assist van Tonny Vilhena Panathinaikos 3-2
87' Wissel Panathinaikos Wissel Juankar voor Filip Mladenovic Panathinaikos
88' Wissel Panathinaikos Wissel Daniel Mancini voor Sebastián Palacios Panathinaikos
89' Gele kaart Villarreal Gele kaart voor Santi Comesaña Villarreal
98' Gele kaart Panathinaikos Gele kaart voor Rubén Pérez Panathinaikos
Video hoogtepunten en samenvatting Villarreal - Panathinaikos
Opstellingen Villarreal - Panathinaikos
De opstellingen van Villarreal en Panathinaikos zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Villarreal gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Panathinaikos zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Villarreal - Panathinaikos

Villarreal en Panathinaikos spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ivan Kružliak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Villarreal en Panathinaikos in de Europa League vond plaats op 21 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Panathinaikos. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Panathinaikos favoriet. 1 keer wist de ploeg van Villarreal te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Villarreal. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Villarreal 0
Winst Panathinaikos 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Villarreal op een 2e positie staat, terwijl we Panathinaikos terugvinden op de 3e plaats.