Nabeschouwing Everton - Liverpool (1-0) (na verlenging) || FA Cup 2008/2009

Woensdag 4 februari 2009 - 21:10 uur

In de FA Cup 2008/2009 neemt Everton het woensdag 4 februari 2009 om 21:10 uur in eigen huis op tegen Liverpool.

Via de Everton - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Everton - Liverpool (1-0) (na verlenging)

Het FA Cup duel tussen Everton en Liverpool is geëindigd in een 1-0 overwinning voor Everton. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 0-0 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Everton dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor Lucas Leiva van Liverpool. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 76e minuut het veld moest verlaten. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 0-0 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. In de 118e minuut was het Everton dat via D. Gosling dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door de scheidsrechter.

Aan het einde van de verlenging floot de scheidsrechter af en was het Everton die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 1-0 overwinning.

Wedstrijdstatistieken Everton - Liverpool
1
0
LIVE Everton - Liverpool 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Everton - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Wissel Liverpool Wissel Y. Benayoun voor S. Gerrard Liverpool
19' Gele kaart Everton Gele kaart voor T. Cahill Everton
43' Gele kaart Everton Gele kaart voor S. Pienaar Everton
48' Gele kaart Everton Gele kaart voor P. Neville Everton
50' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Lucas Leiva Liverpool
53' Wissel Everton Wissel D. Gosling voor M. Fellaini Everton
60' Wissel Everton Wissel J. Rodwell voor S. Pienaar Everton
71' Gele kaart Everton Gele kaart voor Mikel Arteta Everton
76' Tweede gele kaart Liverpool Tweede gele kaart voor Lucas Leiva Liverpool
80' Wissel Liverpool Wissel J. Mascherano voor Albert Riera Liverpool
89' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Xabi Alonso Liverpool
101' Wissel Liverpool Wissel R. Babel voor Fernando Torres Liverpool
106' Wissel Everton Wissel A. van der Meyde voor P. Neville Everton
113' Gele kaart Everton Gele kaart voor T. Hibbert Everton
118' Doelpunt Everton Doelpunt D. Gosling Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Everton - Liverpool
Opstellingen Everton - Liverpool
De opstellingen van Everton en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Everton - Liverpool

Everton en Liverpool spelen tegen elkaar in seizoen 2008/2009 van de FA Cup.

De vorige ontmoeting tussen Everton en Liverpool in de FA Cup vond plaats op 25 januari 2009 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.