Nabeschouwing Chelsea - Nottingham Forest (2-0) || FA Cup 2018/2019

Zaterdag 5 januari 2019 - 16:00 uur



In de FA Cup 2018/2019 neemt Chelsea het zaterdag 5 januari 2019 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Nottingham Forest. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Nottingham Forest live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Nottingham Forest (2-0)

Het FA Cup duel tussen Chelsea en Nottingham Forest is onder leiding van scheidsrechter Andy Madley geëindigd in een 2-0 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 30e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg Fàbregas van Chelsea via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 49 minuten was het Álvaro Morata die Chelsea op een 1-0 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Chelsea via een goal van Álvaro Morata in de 59e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Chelsea.

Wedstrijdstatistieken Chelsea - Nottingham Forest
Goals
2
0
Balbezit
61%
39%
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
23
12
Schoten op doel
9
2
Passes
640
399
Overtredingen
4
11
Buitenspel
1
0
Corners
10
5
LIVE Chelsea - Nottingham Forest 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Nottingham Forest teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
30' Penalty gemist Chelsea Penalty gemist Fàbregas Chelsea
41' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor R. Barkley Chelsea
42' Wissel Chelsea Wissel E. Hazard voor R. Loftus-Cheek Chelsea
49' Doelpunt Chelsea Doelpunt Álvaro Morata met assist van C. Hudson-Odoi Chelsea 1-0
57' Wissel Nottingham Forest Wissel J. Lolley voor M. Cash Nottingham Forest
59' Doelpunt Chelsea Doelpunt Álvaro Morata met assist van C. Hudson-Odoi Chelsea 2-0
67' Gele kaart Nottingham Forest Gele kaart voor J. Colback Nottingham Forest
75' Wissel Chelsea Wissel Azpilicueta voor Álvaro Morata Chelsea
85' Wissel Chelsea Wissel N. Kanté voor Fàbregas Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Nottingham Forest
Opstellingen Chelsea - Nottingham Forest
De opstellingen van Chelsea en Nottingham Forest zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Nottingham Forest zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-2-3-1
Coach Aitor Karanka de la Hoz
Basiselftal Nottingham Forest
# Speler Pos.
15 Luke Steele K
27 Tendayi Darikwa V
4 Danny Fox V
21 Saidy Janko V
24 Claudio Ariel Yacob M
5 Adlène Guédioura M
6 Jack Colback M
14 Matty Cash M
10 João António Antunes Carvalho M
11 Ben Osborn M
9 Daryl Murphy A
Wissels Nottingham Forest
# Speler Pos.
12 Jordan Smith K
45 Anel Ahmedhodzic V
18 Jack Robinson V
31 Gil Bastião Dias M
23 Joe Lolley M
22 Ryan Yates M
43 Arvin Appiah A
Voorbeschouwing Chelsea - Nottingham Forest

Chelsea en Nottingham Forest spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de FA Cup. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andy Madley en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Nottingham Forest in de FA Cup vond plaats op 28 januari 2007 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Nottingham Forest slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Chelsea 1
Winst Nottingham Forest 0
Gelijkspel 0
Totaal 1
Tags
Chelsea - Nottingham Forest Opstelling Chelsea Opstelling Nottingham Forest Live Chelsea - Nottingham Forest Live Chelsea - Nottingham Forest kijken Chelsea - Nottingham Forest kijken Live Chelsea - Nottingham Forest stream Chelsea - Nottingham Forest Fox Sports Nabeschouwing Chelsea - Nottingham Forest Uitslag Chelsea - Nottingham Forest Statistieken Chelsea - Nottingham Forest FA Cup 2018/2019 Chelsea - Nottingham Forest wedden Chelsea - Nottingham Forest gokken Chelsea - Nottingham Forest Unibet