Nabeschouwing West Bromwich Albion - Brighton & Hove Albion (1-3) (na verlenging) || FA Cup 2018/2019

Woensdag 6 februari 2019 - 21:05 uur

In de FA Cup 2018/2019 neemt West Bromwich Albion het woensdag 6 februari 2019 om 21:05 uur in eigen huis op tegen Brighton & Hove Albion.

Via de West Bromwich Albion - Brighton & Hove Albion live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Het FA Cup duel tussen West Bromwich Albion en Brighton & Hove Albion is onder leiding van scheidsrechter Paul Tierney geëindigd in een 1-3 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 1-1 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Brighton & Hove Albion dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 77e minuut door K. Bartley, waarmee West Bromwich Albion met 1-0 de leiding nam. Brighton & Hove Albion kwam in de 82e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Andone, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. In de 104e minuut zette G. Murray zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Brighton & Hove Albion de leiding in de wedstrijd nam.

Na 117 minuten werd de voorsprong voor Brighton & Hove Albion vergroot nadat G. Murray de 1-3 wist te scoren.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Paul Tierney af en was het Brighton & Hove Albion die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 1-3 overwinning.

LIVE West Bromwich Albion - Brighton & Hove Albion 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Bromwich Albion - Brighton & Hove Albion teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel West Bromwich Albion Wissel C. Dawson voor J. Rodriguez West Bromwich Albion
63' Wissel West Bromwich Albion Wissel R. Tulloch voor J. Livermore West Bromwich Albion
77' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt K. Bartley West Bromwich Albion 1-0
79' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel J. Locadia voor V. Gyökeres Brighton & Hove Albion
81' Gele kaart Brighton & Hove Albion Gele kaart voor Y. Bissouma Brighton & Hove Albion
82' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt F. Andone Brighton & Hove Albion 1-1
82' Wissel West Bromwich Albion Wissel M. Rogers voor W. Hoolahan West Bromwich Albion
88' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel D. Pröpper voor Y. Bissouma Brighton & Hove Albion
90' Wissel West Bromwich Albion Wissel Ahmed Hegazi voor C. Dawson West Bromwich Albion
101' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel G. Murray voor A. Jahanbakhsh Brighton & Hove Albion
104' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt G. Murray Brighton & Hove Albion 1-2
105' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel G. Bong voor Bruno Saltor Brighton & Hove Albion
117' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt G. Murray met assist van D. Pröpper Brighton & Hove Albion 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting West Bromwich Albion - Brighton & Hove Albion
Opstellingen West Bromwich Albion - Brighton & Hove Albion
De opstellingen van West Bromwich Albion en Brighton & Hove Albion zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Bromwich Albion gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Brighton & Hove Albion zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.