Nabeschouwing Birmingham City - Coventry City (2-2) (4-1 na strafschoppen) || FA Cup 2019/2020

Dinsdag 4 februari 2020 - 20:45 uur

In de FA Cup 2019/2020 neemt Birmingham City het dinsdag 4 februari 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Coventry City. De wedstrijd wordt gespeeld in St. Andrew's Stadium in Birmingham.

Via de Birmingham City - Coventry City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Birmingham City - Coventry City (2-2) (4-1 na strafschoppen)

Het FA Cup duel tussen Birmingham City en Coventry City is geëindigd in een overwinning voor Birmingham City. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Birmingham City het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-1 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door A. Bakayoko, waarmee Coventry City met 0-1 de leiding nam. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 1-1 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Birmingham City kwam in de 92e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van H. Dean, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 114e minuut zette M. Biamou zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Coventry City de leiding in de wedstrijd nam.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Birmingham City nadat J. Bela in de 120e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-1 score in het voordeel van Birmingham City, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Birmingham City - Coventry City 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Birmingham City - Coventry City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Wissel Birmingham City Wissel C. Boyd-Munce voor J. McEachran Birmingham City
26' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor J. Concannon Birmingham City
36' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor J. Pask Coventry City
41' Gele kaart Coventry City Gele kaart voor A. Bakayoko Coventry City
50' Doelpunt Coventry City Doelpunt A. Bakayoko met assist van J. Shipley Coventry City 0-1
57' Wissel Birmingham City Wissel J. Bela voor J. Concannon Birmingham City
69' Wissel Birmingham City Wissel L. Jutkiewicz voor J. Bellingham Birmingham City
72' Wissel Coventry City Wissel J. Allen voor J. Shipley Coventry City
72' Wissel Coventry City Wissel C. OHare voor Z. Westbrooke Coventry City
82' Wissel Coventry City Wissel M. Godden voor A. Bakayoko Coventry City
92' Doelpunt Birmingham City Doelpunt H. Dean met assist van J. Maghoma Birmingham City 1-1
103' Wissel Birmingham City Wissel G. Gardner voor J. Maghoma Birmingham City
106' Wissel Coventry City Wissel L. Walsh voor L. Kelly Coventry City
109' Gele kaart Birmingham City Gele kaart voor W. Harding Birmingham City
114' Doelpunt Coventry City Doelpunt M. Biamou met assist van C. OHare Coventry City 1-2
120' Doelpunt Birmingham City Doelpunt J. Bela met assist van L. Jutkiewicz Birmingham City 2-2
1' Penalty gescoord in shootout Birmingham City Penalty gescoord in shootout L. Jutkiewicz Birmingham City 1-0
1' Penalty gescoord in shootout Coventry City Penalty gescoord in shootout M. Godden Coventry City 1-1
2' Penalty gescoord in shootout Birmingham City Penalty gescoord in shootout J. Bela Birmingham City 2-1
2' Penalty gemist in shootout Coventry City Penalty gemist in shootout L. Walsh Coventry City
3' Penalty gescoord in shootout Birmingham City Penalty gescoord in shootout G. Gardner Birmingham City 3-1
3' Penalty gemist in shootout Coventry City Penalty gemist in shootout J. Allen Coventry City
4' Penalty gescoord in shootout Birmingham City Penalty gescoord in shootout H. Dean Birmingham City 4-1
Video hoogtepunten en samenvatting Birmingham City - Coventry City
Opstellingen Birmingham City - Coventry City
De opstellingen van Birmingham City en Coventry City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Birmingham City gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Coventry City zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.