Nabeschouwing Liverpool - Everton (1-0) || FA Cup 2019/2020

Zondag 5 januari 2020 - 17:01 uur

In de FA Cup 2019/2020 neemt Liverpool het zondag 5 januari 2020 om 17:01 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Everton (1-0)

Het FA Cup duel tussen Liverpool en Everton is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Moss geëindigd in een 1-0 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 71e minuut door C. Jones, waarmee Liverpool met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Liverpool dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Liverpool uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Liverpool - Everton 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Wissel Liverpool Wissel Y. Larouci voor J. Milner Liverpool
57' Gele kaart Everton Gele kaart voor L. Digne Everton
63' Wissel Everton Wissel F. Delph voor G. Sigurdsson Everton
63' Wissel Everton Wissel M. Kean voor S. Coleman Everton
70' Wissel Liverpool Wissel A. Oxlade-Chamberlain voor T. Minamino Liverpool
71' Doelpunt Liverpool Doelpunt C. Jones met assist van D. Origi Liverpool 1-0
79' Wissel Everton Wissel Bernard voor T. Walcott Everton
79' Wissel Liverpool Wissel R. Brewster voor H. Elliott Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Everton
Opstellingen Liverpool - Everton
De opstellingen van Liverpool en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Everton zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Jürgen Klopp
Voorbeschouwing Liverpool - Everton

Liverpool en Everton spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de FA Cup. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Moss en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Everton in de FA Cup vond plaats op 5 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Everton slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.