Nabeschouwing Oxford United - Newcastle United (2-3) (na verlenging) || FA Cup 2019/2020

Dinsdag 4 februari 2020 - 21:05 uur

In de FA Cup 2019/2020 neemt Oxford United het dinsdag 4 februari 2020 om 21:05 uur in eigen huis op tegen Newcastle United. De wedstrijd wordt gespeeld in The Kassam Stadium in Oxford.

Via de Oxford United - Newcastle United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Oxford United - Newcastle United (2-3) (na verlenging)

Het FA Cup duel tussen Oxford United en Newcastle United is onder leiding van scheidsrechter Peter Bankes geëindigd in een 2-3 overwinning voor Newcastle United. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 2-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het Newcastle United dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door S. Longstaff, waarmee Newcastle United met 0-1 de leiding nam. Newcastle United vergrootte in de 30e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Joelinton op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 84e minuut wist Oxford United de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via L. Kelly. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen N. Holland in de 94e minuut de 2-2 maakte namens Oxford United. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Newcastle United dat in de 116e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Saint-Maximin de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Peter Bankes af en was het Newcastle United die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 2-3 overwinning.

LIVE Oxford United - Newcastle United 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Oxford United - Newcastle United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Newcastle United Doelpunt S. Longstaff met assist van Joelinton Newcastle United 0-1
30' Doelpunt Newcastle United Doelpunt Joelinton met assist van S. Longstaff Newcastle United 0-2
37' Wissel Newcastle United Wissel A. Saint-Maximin voor Joelinton Newcastle United
46' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor N. Bentaleb Newcastle United
47' Gele kaart Oxford United Gele kaart voor M. Sykes Oxford United
58' Wissel Oxford United Wissel M. Taylor voor J. Mackie Oxford United
62' Wissel Oxford United Wissel L. Kelly voor M. Browne Oxford United
72' Wissel Oxford United Wissel D. Agyei voor A. Gorrin Oxford United
77' Gele kaart Oxford United Gele kaart voor L. Kelly Oxford United
84' Doelpunt Oxford United Doelpunt L. Kelly Oxford United 1-2
90' Wissel Newcastle United Wissel I. Hayden voor M. Almiron Newcastle United
94' Doelpunt Oxford United Doelpunt N. Holland met assist van J. Ruffels Oxford United 2-2
95' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor F. Lejeune Newcastle United
97' Wissel Newcastle United Wissel C. Clark voor F. Lejeune Newcastle United
103' Wissel Newcastle United Wissel C. Atsu voor N. Bentaleb Newcastle United
104' Wissel Oxford United Wissel G. Thorne voor C. Brannagan Oxford United
116' Doelpunt Newcastle United Doelpunt A. Saint-Maximin met assist van C. Atsu Newcastle United 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting Oxford United - Newcastle United
Opstellingen Oxford United - Newcastle United
De opstellingen van Oxford United en Newcastle United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Oxford United gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Newcastle United zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.