Nabeschouwing West Bromwich Albion - Newcastle United (2-3) || FA Cup 2019/2020

Dinsdag 3 maart 2020 - 21:00 uur

In de FA Cup 2019/2020 neemt West Bromwich Albion het dinsdag 3 maart 2020 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Newcastle United. De wedstrijd wordt gespeeld in The Hawthorns in West Bromwich.

Via de West Bromwich Albion - Newcastle United live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing West Bromwich Albion - Newcastle United (2-3)

Het FA Cup duel tussen West Bromwich Albion en Newcastle United is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 2-3 overwinning voor Newcastle United. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door M. Almiron, waarmee Newcastle United met 0-1 de leiding nam. Newcastle United vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Almiron op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 47e minuut volgde een derde treffer van Newcastle United, waarmee V. Lazaro zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 74 minuten deed M. Phillips iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van West Bromwich Albion werd verkleind tot 1-3. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk West Bromwich Albion dat in de 93e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat K. Zohore de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Anthony Taylor bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Newcastle United.

LIVE West Bromwich Albion - Newcastle United 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd West Bromwich Albion - Newcastle United teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Doelpunt Newcastle United Doelpunt M. Almiron met assist van A. Saint-Maximin Newcastle United 0-1
43' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor D. Rose Newcastle United
46' Doelpunt Newcastle United Doelpunt M. Almiron met assist van Joelinton Newcastle United 0-2
47' Doelpunt Newcastle United Doelpunt V. Lazaro Newcastle United 0-3
57' Wissel West Bromwich Albion Wissel F. Krovinovic voor G. Barry West Bromwich Albion
63' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor N. Bentaleb Newcastle United
67' Wissel West Bromwich Albion Wissel K. Zohore voor C. Austin West Bromwich Albion
71' Wissel Newcastle United Wissel J. Shelvey voor M. Almiron Newcastle United
74' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt M. Phillips met assist van K. Zohore West Bromwich Albion 1-3
78' Gele kaart Newcastle United Gele kaart voor K. Darlow Newcastle United
80' Wissel Newcastle United Wissel D. Gayle voor A. Saint-Maximin Newcastle United
86' Wissel West Bromwich Albion Wissel R. Tulloch voor C. Brunt West Bromwich Albion
91' Wissel Newcastle United Wissel F. Lejeune voor V. Lazaro Newcastle United
93' Doelpunt West Bromwich Albion Doelpunt K. Zohore met assist van K. Edwards West Bromwich Albion 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting West Bromwich Albion - Newcastle United
Opstellingen West Bromwich Albion - Newcastle United
De opstellingen van West Bromwich Albion en Newcastle United zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat West Bromwich Albion gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Newcastle United zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.