Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Blackpool (2-1) || FA Cup 2020/2021

Zaterdag 23 januari 2021 - 16:00 uur

In de FA Cup 2020/2021 neemt Brighton & Hove Albion het zaterdag 23 januari 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Blackpool. De wedstrijd wordt gespeeld in The American Express Community Stadium in Falmer.

Via de Brighton & Hove Albion - Blackpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Brighton & Hove Albion - Blackpool (2-1)

Het FA Cup duel tussen Brighton & Hove Albion en Blackpool is onder leiding van scheidsrechter Darren England geëindigd in een 2-1 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door Y. Bissouma, waarmee Brighton & Hove Albion met 1-0 de leiding nam. Blackpool kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Madine, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 58e minuut zette S. Alzate zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Brighton & Hove Albion de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Darren England, waardoor Brighton & Hove Albion een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Brighton & Hove Albion - Blackpool 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Brighton & Hove Albion - Blackpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt Y. Bissouma met assist van S. Alzate Brighton & Hove Albion 1-0
47' Doelpunt Blackpool Doelpunt G. Madine met assist van L. Garbutt Blackpool 1-1
58' Doelpunt Brighton & Hove Albion Doelpunt S. Alzate met assist van D. Burn Brighton & Hove Albion 2-1
61' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel L. Trossard voor A. Mac Allister Brighton & Hove Albion
61' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel N. Maupay voor P. Tau Brighton & Hove Albion
61' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel S. March voor S. Alzate Brighton & Hove Albion
67' Wissel Blackpool Wissel E. Simms voor J. Yates Blackpool
76' Wissel Blackpool Wissel O. Sarkic voor G. Madine Blackpool
76' Wissel Brighton & Hove Albion Wissel P. Gross voor A. Zeqiri Brighton & Hove Albion
77' Wissel Blackpool Wissel B. Lubala voor M. Virtue-Thick Blackpool
77' Wissel Blackpool Wissel S. Kaikai voor J. Thorniley Blackpool
Video hoogtepunten en samenvatting Brighton & Hove Albion - Blackpool
Opstellingen Brighton & Hove Albion - Blackpool
De opstellingen van Brighton & Hove Albion en Blackpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Brighton & Hove Albion gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Blackpool zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
10 Alexis Mac Allister A
22 Percy Tau A