Nabeschouwing AFC Wimbledon - Cheltenham Town (4-3) || FA Cup 2021/2022

Zaterdag 4 december 2021 - 16:00 uur

In de FA Cup 2021/2022 neemt AFC Wimbledon het zaterdag 4 december 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Cheltenham Town. De wedstrijd wordt gespeeld in Kingsmeadow in Kingston upon Thames.

Via de AFC Wimbledon - Cheltenham Town live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AFC Wimbledon - Cheltenham Town (4-3)

Het FA Cup duel tussen AFC Wimbledon en Cheltenham Town is onder leiding van scheidsrechter Alan Young geëindigd in een 4-3 overwinning voor AFC Wimbledon. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-3 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Cheltenham Town kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van A. May. AFC Wimbledon kwam in de 36e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Assal, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 41e minuut zette O. Palmer zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee AFC Wimbledon de leiding in de wedstrijd nam.

Na 55 minuten werd de voorsprong voor AFC Wimbledon vergroot nadat A. Assal de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 65e minuut nadat O. Palmer namens AFC Wimbledon de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 73e minuut was het A. Williams van Cheltenham Town wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Cheltenham Town mocht B. Heneghan in de 81e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 4-3.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alan Young en eindigde de wedstrijd dus met een 4-3 stand in het voordeel van AFC Wimbledon.

LIVE AFC Wimbledon - Cheltenham Town 4-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AFC Wimbledon - Cheltenham Town teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Cheltenham Town Doelpunt A. May Cheltenham Town 0-1
36' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt A. Assal met assist van L. McCormick AFC Wimbledon 1-1
41' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt O. Palmer AFC Wimbledon 2-1
46' Wissel Cheltenham Town Wissel M. Blair voor D. Crowley Cheltenham Town
55' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt A. Assal met assist van O. Palmer AFC Wimbledon 3-1
61' Wissel Cheltenham Town Wissel C. Norton voor A. May Cheltenham Town
62' Wissel Cheltenham Town Wissel C. Raglan voor S. Long Cheltenham Town
62' Wissel Cheltenham Town Wissel A. Williams voor K. Joseph Cheltenham Town
65' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt O. Palmer AFC Wimbledon 4-1
68' Wissel AFC Wimbledon Wissel A. Presley voor O. Palmer AFC Wimbledon
68' Wissel AFC Wimbledon Wissel G. Marsh voor A. Hartigan AFC Wimbledon
69' Wissel AFC Wimbledon Wissel E. Kaja voor A. Assal AFC Wimbledon
72' Wissel Cheltenham Town Wissel D. Barkers voor C. Wright Cheltenham Town
73' Doelpunt Cheltenham Town Doelpunt A. Williams met assist van L. Sercombe Cheltenham Town 4-2
80' Gele kaart Cheltenham Town Gele kaart voor C. Hussey Cheltenham Town
80' Gele kaart AFC Wimbledon Gele kaart voor L. McCormick AFC Wimbledon
81' Eigen doelpunt Cheltenham Town Eigen doelpunt B. Heneghan Cheltenham Town 4-3
86' Wissel AFC Wimbledon Wissel H. Lawrence voor P. Osew AFC Wimbledon
87' Gele kaart AFC Wimbledon Gele kaart voor A. Woodyard AFC Wimbledon
89' Gele kaart Cheltenham Town Gele kaart voor C. Norton Cheltenham Town
96' Gele kaart Cheltenham Town Gele kaart voor G. Horton Cheltenham Town
Video hoogtepunten en samenvatting AFC Wimbledon - Cheltenham Town
Opstellingen AFC Wimbledon - Cheltenham Town
De opstellingen van AFC Wimbledon en Cheltenham Town zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AFC Wimbledon gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Cheltenham Town zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.