Nabeschouwing Hull City - Everton (2-3) || FA Cup 2021/2022

Zaterdag 8 januari 2022 - 18:30 uur

In de FA Cup 2021/2022 neemt Hull City het zaterdag 8 januari 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Everton. De wedstrijd wordt gespeeld in KCOM Stadium in Hull.

Via de Hull City - Everton live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hull City - Everton (2-3)

Het FA Cup duel tussen Hull City en Everton is onder leiding van scheidsrechter Kevin Friend geëindigd in een 2-3 overwinning voor Everton.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Hull City kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van T. Smith. Everton kwam in de 21e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Gray, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 31e minuut zette André Gomes zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Everton de leiding in de wedstrijd nam.

Na 71 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat R. Longman de 2-2 maakte voor Hull City. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Everton dat in de 99e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Townsend de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Kevin Friend bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Everton.

LIVE Hull City - Everton 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hull City - Everton teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt Hull City Doelpunt T. Smith met assist van G. Honeyman Hull City 1-0
21' Doelpunt Everton Doelpunt D. Gray met assist van A. Gordon Everton 1-1
31' Doelpunt Everton Doelpunt André Gomes met assist van J. Kenny Everton 1-2
46' Gele kaart Everton Gele kaart voor V. Mykolenko Everton
63' Wissel Hull City Wissel G. Moncur voor G. Docherty Hull City
63' Wissel Hull City Wissel T. Huddlestone voor R. Smallwood Hull City
63' Wissel Hull City Wissel R. Longman voor R. Williams Hull City
66' Wissel Everton Wissel A. Townsend voor A. Gordon Everton
71' Doelpunt Hull City Doelpunt R. Longman met assist van G. Moncur Hull City 2-2
74' Wissel Everton Wissel A. Doucouré voor J. Kenny Everton
88' Wissel Everton Wissel J. Gbamin voor André Gomes Everton
95' Gele kaart Hull City Gele kaart voor T. Huddlestone Hull City
99' Doelpunt Everton Doelpunt A. Townsend met assist van J. Gbamin Everton 2-3
105' Wissel Hull City Wissel J. Hinds voor T. Smith Hull City
105' Wissel Everton Wissel L. Dobbin voor D. Gray Everton
114' Gele kaart Everton Gele kaart voor B. Godfrey Everton
117' Wissel Everton Wissel C. Tosun voor S. Rondón Everton
Video hoogtepunten en samenvatting Hull City - Everton
Opstellingen Hull City - Everton
De opstellingen van Hull City en Everton zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hull City gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Everton zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.