Nabeschouwing Swindon Town - Manchester City (1-4) || FA Cup 2021/2022

Vrijdag 7 januari 2022 - 21:00 uur

In de FA Cup 2021/2022 neemt Swindon Town het vrijdag 7 januari 2022 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Manchester City. De wedstrijd wordt gespeeld in County Ground in Swindon.

Via de Swindon Town - Manchester City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Swindon Town - Manchester City (1-4)

Het FA Cup duel tussen Swindon Town en Manchester City is onder leiding van scheidsrechter Darren England geëindigd in een 1-4 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Bernardo Silva, waarmee Manchester City met 0-1 de leiding nam. Manchester City vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Gabriel Jesus op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 59e minuut volgde een derde treffer van Manchester City, waarmee İ. Gündoğan zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Manchester City kreeg een penalty toegewezen in de 62e minuut, die werd genomen door Gabriel Jesus. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 0-3 op het scorebord bleef staan. Na 78 minuten deed H. McKirdy iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Swindon Town werd verkleind tot 1-3. In de 82e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het C. Palmer die namens Manchester City het net wist te raken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Darren England en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Manchester City.

LIVE Swindon Town - Manchester City 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Swindon Town - Manchester City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Manchester City Doelpunt Bernardo Silva met assist van C. Palmer Manchester City 0-1
28' Doelpunt Manchester City Doelpunt Gabriel Jesus met assist van K. De Bruyne Manchester City 0-2
59' Doelpunt Manchester City Doelpunt İ. Gündoğan Manchester City 0-3
62' Penalty gemist Manchester City Penalty gemist Gabriel Jesus Manchester City
64' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Rodri Manchester City
66' Wissel Manchester City Wissel J. McAtee voor K. De Bruyne Manchester City
71' Wissel Swindon Town Wissel R. Crichlow voor A. Odimayo Swindon Town
71' Wissel Swindon Town Wissel J. Williams voor B. Gladwin Swindon Town
78' Doelpunt Swindon Town Doelpunt H. McKirdy met assist van J. Williams Swindon Town 1-3
80' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor K. Walker Manchester City
82' Doelpunt Manchester City Doelpunt C. Palmer Manchester City 1-4
83' Wissel Swindon Town Wissel H. Parsons voor T. Simpson Swindon Town
83' Wissel Manchester City Wissel R. Lavia voor İ. Gündoğan Manchester City
86' Wissel Manchester City Wissel Kayky voor C. Palmer Manchester City
86' Wissel Manchester City Wissel L. Mbete-Tabu voor N. Aké Manchester City
92' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor J. McAtee Manchester City
Video hoogtepunten en samenvatting Swindon Town - Manchester City
Opstellingen Swindon Town - Manchester City
De opstellingen van Swindon Town en Manchester City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Swindon Town gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Manchester City zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.