Nabeschouwing AFC Wimbledon - Cheltenham Town (5-1) || FA Cup 2023/2024

Zaterdag 4 november 2023 - 16:00 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt AFC Wimbledon het zaterdag 4 november 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Cheltenham Town. De wedstrijd wordt gespeeld in Kingsmeadow in Kingston upon Thames.

Via de AFC Wimbledon - Cheltenham Town live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AFC Wimbledon - Cheltenham Town (5-1)

Het FA Cup duel tussen AFC Wimbledon en Cheltenham Town is onder leiding van scheidsrechter Alan Young geëindigd in een 5-1 overwinning voor AFC Wimbledon. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door Ali Al-Hamadi, waarmee AFC Wimbledon met 1-0 de leiding nam. AFC Wimbledon vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van James Tilley op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut volgde een derde treffer van AFC Wimbledon, waarmee James Tilley zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam AFC Wimbledon geen gas terug, waardoor in de 65e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Josh Davison. De 5-0 voor AFC Wimbledon volgde even later in de 70e minuut nadat Connor Lemonheigh-Evans namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 76e minuut en kwam op naam te staan van Cheltenham Town speler Robert Street, die daarmee tekende voor de 5-1. Een penalty na 86 minuten had Cheltenham Town een goal moeten opleveren, maar Aidan Keena wist deze kans helaas niet verzilveren, waardoor de score onveranderd bleef.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Alan Young bij een 5-1 eindstand in het voordeel van AFC Wimbledon.

LIVE AFC Wimbledon - Cheltenham Town 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AFC Wimbledon - Cheltenham Town teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt Ali Al-Hamadi met assist van Omar Bugiel AFC Wimbledon 1-0
42' Wissel Cheltenham Town Wissel Nathan Butler-Oyedeji voor Daniel Adshead Cheltenham Town
47' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt James Tilley met assist van Connor Lemonheigh-Evans AFC Wimbledon 2-0
46' Wissel Cheltenham Town Wissel Owen Bevan voor Will Ferry Cheltenham Town
46' Wissel Cheltenham Town Wissel Robert Street voor George Lloyd Cheltenham Town
59' Gele kaart AFC Wimbledon Gele kaart voor Armani Little AFC Wimbledon
59' Gele kaart Cheltenham Town Gele kaart voor Curtis Thompson Cheltenham Town
61' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt James Tilley AFC Wimbledon 3-0
62' Wissel Cheltenham Town Wissel Tom Pett voor Curtis Thompson Cheltenham Town
62' Wissel AFC Wimbledon Wissel Josh Davison voor Omar Bugiel AFC Wimbledon
62' Wissel Cheltenham Town Wissel Aidan Keena voor Will Goodwin Cheltenham Town
65' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt Josh Davison AFC Wimbledon 4-0
70' Doelpunt AFC Wimbledon Doelpunt Connor Lemonheigh-Evans met assist van Armani Little AFC Wimbledon 5-0
76' Doelpunt Cheltenham Town Doelpunt Robert Street Cheltenham Town 5-1
86' Penalty gemist Cheltenham Town Penalty gemist Aidan Keena Cheltenham Town
86' Wissel AFC Wimbledon Wissel Isaac Ogundere voor Huseyin Biler AFC Wimbledon
86' Wissel AFC Wimbledon Wissel Aron Sasu voor Connor Lemonheigh-Evans AFC Wimbledon
87' Wissel AFC Wimbledon Wissel James Ball voor Armani Little AFC Wimbledon
96' Wissel AFC Wimbledon Wissel Kai Jennings voor James Tilley AFC Wimbledon
91' Gele kaart Cheltenham Town Gele kaart voor Josh Williams Cheltenham Town
Video hoogtepunten en samenvatting AFC Wimbledon - Cheltenham Town
Opstellingen AFC Wimbledon - Cheltenham Town
De opstellingen van AFC Wimbledon en Cheltenham Town zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AFC Wimbledon gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Cheltenham Town zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.