Nabeschouwing Arsenal - Liverpool (0-2) || FA Cup 2023/2024

Zondag 7 januari 2024 - 17:30 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Arsenal het zondag 7 januari 2024 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Liverpool. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Liverpool live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Liverpool (0-2)

Het FA Cup duel tussen Arsenal en Liverpool is onder leiding van scheidsrechter John Brooks geëindigd in een 0-2 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Jakub Kiwior zette Liverpool op een 0-1 voorsprong in de 80e minuut van de wedstrijd. Laat in de wedstrijd wist Liverpool opnieuw te scoren. In de 95e minuut was het Luis Díaz die de 0-2 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor Liverpool.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Liverpool.

LIVE Arsenal - Liverpool 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Liverpool teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

59' Wissel Liverpool Wissel Diogo Jota voor Cody Gakpo Liverpool
59' Wissel Liverpool Wissel Ryan Gravenberch voor Alexis Mac Allister Liverpool
62' Wissel Arsenal Wissel Gabriel Martinelli voor Reiss Nelson Arsenal
65' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor William Saliba Arsenal
70' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Harvey Elliott Liverpool
75' Wissel Liverpool Wissel Conor Bradley voor Harvey Elliott Liverpool
75' Wissel Liverpool Wissel Bobby Clark voor Curtis Jones Liverpool
80' Eigen doelpunt Liverpool Eigen doelpunt Jakub Kiwior Liverpool 0-1
81' Wissel Arsenal Wissel Edward Nketiah voor Jorginho Arsenal
88' Wissel Arsenal Wissel Emile Smith Rowe voor Kai Havertz Arsenal
88' Wissel Arsenal Wissel Leandro Trossard voor Jakub Kiwior Arsenal
90' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Ryan Gravenberch Liverpool
91' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Bobby Clark Liverpool
94' Gele kaart Liverpool Gele kaart voor Trent Alexander-Arnold Liverpool
95' Doelpunt Liverpool Doelpunt Luis Díaz met assist van Diogo Jota Liverpool 0-2
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Liverpool
Opstellingen Arsenal - Liverpool
De opstellingen van Arsenal en Liverpool zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Arsenal gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Liverpool zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Arsenal - Liverpool

Arsenal en Liverpool spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de FA Cup. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Brooks en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Liverpool in de FA Cup vond plaats op 16 februari 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Arsenal. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Arsenal favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Liverpool slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.