Nabeschouwing Aston Villa - Chelsea (1-3) || FA Cup 2023/2024

Woensdag 7 februari 2024 - 21:00 uur

In de FA Cup 2023/2024 neemt Aston Villa het woensdag 7 februari 2024 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Chelsea. De wedstrijd wordt gespeeld in Villa Park in Birmingham.

Via de Aston Villa - Chelsea live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Aston Villa - Chelsea (1-3)

Het FA Cup duel tussen Aston Villa en Chelsea is onder leiding van scheidsrechter Thomas Bramall geëindigd in een 1-3 overwinning voor Chelsea. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Conor Gallagher, waarmee Chelsea met 0-1 de leiding nam. Chelsea vergrootte in de 21e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Nicolas Jackson op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 54e minuut volgde een derde treffer van Chelsea, waarmee Enzo Fernández zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 91 minuten deed Moussa Diaby iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Aston Villa werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Aston Villa echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Chelsea.

LIVE Aston Villa - Chelsea 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Aston Villa - Chelsea teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Chelsea Doelpunt Conor Gallagher met assist van Noni Madueke Chelsea 0-1
21' Doelpunt Chelsea Doelpunt Nicolas Jackson met assist van Malo Gusto Chelsea 0-2
38' Gele kaart Aston Villa Gele kaart voor Diego Carlos Aston Villa
54' Doelpunt Chelsea Doelpunt Enzo Fernández Chelsea 0-3
55' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Enzo Fernández Chelsea
71' Wissel Aston Villa Wissel Jacob Ramsey voor Youri Tielemans Aston Villa
72' Wissel Aston Villa Wissel Moussa Diaby voor John McGinn Aston Villa
75' Wissel Chelsea Wissel Raheem Sterling voor Noni Madueke Chelsea
76' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor Djordje Petrovic Chelsea
81' Wissel Chelsea Wissel Thiago Silva voor Cole Palmer Chelsea
87' Wissel Chelsea Wissel Alfie Gilchrist voor Benoît Badiashile Chelsea
87' Wissel Aston Villa Wissel Tim Iroegbunam voor Boubacar Kamara Aston Villa
87' Wissel Chelsea Wissel Christopher Nkunku voor Nicolas Jackson Chelsea
88' Wissel Aston Villa Wissel Nicolò Zaniolo voor Leon Bailey Aston Villa
91' Doelpunt Aston Villa Doelpunt Moussa Diaby met assist van Jacob Ramsey Aston Villa 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Aston Villa - Chelsea
Opstellingen Aston Villa - Chelsea
De opstellingen van Aston Villa en Chelsea zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Aston Villa gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Chelsea zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.